Zsolt Ungerska Kyckling Paprikash Recept - Csirke Paprikas

Detta recept på ungersk paprika eller csirke paprikas (CHEER-keh PAW-Pree-Kahsh) är från Zsolt Vegh i Nordvästra Indiana. Benlösa, skinnfria kycklingbröst kan användas eller en friterad friterare med benen. Vad är obligatoriskt enligt Zsolt är användningen av importerad söt ungersk paprika, helst från byn Cece.

Servera kyckling paprikash över nokedli , brett nudlar eller ris, om så önskas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor soppgryta eller nederländsk ugn, bruna lök i baconfett eller vegetabilisk olja över lågtemperaturvärme, omrör ofta, tills det är genomskinligt. Detta tar 10 till 15 minuter. Låt inte löken brinna. Salt löken lätt för att hjälpa till att tendera dem. Lägg till en liten mängd vatten om det behövs för att hålla dem från att hålla fast vid pannan.
  2. Vrid värmen till hög och tillsätt kycklingen och, rör om i ca 3 minuter eller tills kycklingen har seared på alla sidor. Tillsätt vatten för att täcka med en tum och koka upp. Minska värmen, täck och simma tills kycklingen är nästan öm, tillsätt vatten, om det behövs, för att hålla det över kycklingens nivå. Det kan ta upp till 1 1/2 timmar.
  1. Lägg till grönsaker, bananvax paprika och tomater. Koka upp, minska värmen till en simmer, täck och koka tills grönsakerna är mjuka men inte faller ihop. Lägg till ytterligare vatten, om det behövs. Lägg till en nypa hett ungersk paprika och salt efter smak.
  2. Häll surt kräm med några skålar av varm paprikashvätska. Återgå till pannan och sätt till en simma, rör om ofta. Servera över ungerska csipetke eller nokedli dumplings.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 317
Totalt fett 19 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 97 mg
Natrium 130 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)