Kale Frittata

Denna frittata är laddad med kale, nästan som en grönsaksstert. Du kan använda mindre kale om du vill, eller naturligtvis andra lövgröna. Det är mycket varmt, vid rumstemperatur, även kallt. Du kan skära den i kilar eller rutor. Servera detta till frukost, brunch eller med en sallad till lunch. Det finns många sorter av kale där ute ... du kan använda någon av dem.

Om du vill värma upp köttet går du fram och kör frittaten under köttet i slutet (istället för att täcka kåpan med locket) och toppen får en fin guldbrun färg. Se till att det inte blir för brunt.

I slutet kan du spruta lite strimlad eller smulad ost - som feta, getost eller cheddar - på toppen innan du täcker pannan (eller sätter pannan under köttet). Du kan också lägga till en strö av färskhackade örter i slutet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smälta smöret i en liten stekpannfrukter och lök medelvärme i 4 minuter tills de är ömma. Tillsätt kale och sauté i ytterligare 2 minuter tills kale är varmt. Smaka med salt och peppar
  2. Slå ägget i en medium skål, häll dem över grönsakerna och rör om ibland tills äggen fortfarande är våta, men börjar bli kokta. Sprid dem jämnt i pannan och täck sedan pannan och låt koka i 2 minuter tills toppen är inställd. Du kan stänga av värmen och låt ägget sitta i den täckta pannan i ytterligare en minut eller två om du tror att botten är lagad för snabbt, men toppen behöver fortfarande fastna.
  1. Servera varma eller rumstemperatur, eller du kan hålla den i kylskåpet i några dagar och servera kylda eller vid rumstemperatur.

Obs :

Om du har kvarkål, använd den, men om inte, ta en stor kruka med vatten till koka och sätt ca 1 matsked salt. Tillsätt 1 stor massa kale och koka, rör om och om i ca 8 minuter tills kale är ganska ömt. Ta bort kale med tang, eller töm i en kolsyrare. Kall tills du kan hantera det bekvämt och dra sedan av de tjocka stammarna, pressa ut det överskottsvattnet och grovhacka kale grovt. Kyl och pressa torrt. Hak ca 2 koppar.

Prova dessa andra läckra frittatas, som Lardons, getost och Spinat Frittata, Peppar, Lök, Svamp och Feta Frittata, Potatis, purjolök och Dill Frittata.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 121
Totalt fett 9 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 234 mg
Natrium 165 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)