Cranberry Gelatin Salad Recept

Du hittar denna tranbärsallad på många Thanksgiving-menyer över hela söder. Gelatinssallan är gjord med ett lager av tranbärsmakserat gelatin, toppat med en fluffig lätt sötad gräddost och vispgräddsskikt. Om du gillar en osötad topping, släppa ut sockret.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lätt olja en 9-tums fyrkantspanna eller spraya med nonstick matlagningsspray.
  2. Sätt gelatinpulvret i en medium skål. Tillsätt 1 kopp kokande vatten och rör om tills det är löst. Tillsätt återstående vatten och jellied och hela tranbärsås. Rör tills det är väl blandat. Häll blandningen i den beredda pannan. Skydda med plastfolie och kyl i 1 till 2 timmar, tills fast.
  3. I en blandningsskål slår du gräddosten med det pulveriserade sockret (om det används) tills det är luddigt. I en annan skål slår du piskningskräm tills styva toppar bildas. Blanda med låg hastighet blanda ungefär hälften av vispgrädden i gräddeostblandningen. Med en spatel viks den kvarvarande vispgrädden i gräddeostblandningen.
  1. Sprid gräddeostblandningen över den kylda tranbärsgelatinblandningen. Strö med muttrarna.
  2. Täck och kyla i 2 timmar innan du serverar.
  3. Att tjäna, skär i kvadrater och lyft ut med en flexibel spatel.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 262
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 91 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)