Vit Balsamic Vinaigrette Recept

Denna vita balsamiska vinaigrette är lätt att göra två eller tre gånger i veckan, och den unika smaken av den vita balsamvinägeren kommer att se till att dina smaklökar alltid kommer att ha något att se fram emot, även om du har det varje dag .

Du är förmodligen bekant med den mörkfärgade, fruktiga och tårta-söta balsamiska vinägen . Den är gjord av en söt mängd vita druvor som kallas Trebbiano-druvor, som kommer från Italien. Först trycks de, och den resulterande saften suddas långsamt tills sirap, under vilken tid utvecklar den också sin mörka färg som sockerarna karamelliserar. Denna söta, mörka sirap fermenteras sedan och åldras i fat i minst 12 år.

En viktig del av åldringsprocessen är avdunstning - när vattnet avdunstar, är ättikens smak koncentrerad. Varje år överför vinägerna till mindre och mindre fat, gjorda av olika skogar, vilka alla bidrar till sina unika smak- och färgegenskaper.

Men vad är vit balsamik?

Vit balsamik görs på samma sätt, förutom att den inte karamelliseras, och i stället för träfat, är den åldrad i rostfritt stålfat. Den resulterande vinägen är en härlig guldfärg, och medan den saknar komplexiteten hos traditionell balsamvinäger är det ganska sötare och mer smakfull än vanlig vitvinäger.

Den guldfärgade nyansen är en del av vad som gör vit balsamin så tilltalande. Så gott som traditionell balsamik är en mörkfärgad vinaigrette inte i alla situationer.

En påminnelse, som alltid, när du gör en vinaigrette , att det är bäst om dina ingredienser är vid rumstemperatur - både för att kalla temperaturer hämmar bildandet av en emulsion , och också för att smakerna blandar bättre vid rumstemperatur.

Förresten, anger instruktionerna nedan att vippa ingredienserna ihop i en glasskål och orsaken till att glas används är att syrorna i ättika och citronsaft kan reagera med aluminium, vilket ger en metallisk smak till förbandet. Du kan använda rostfritt stål, men det är enklast att hålla fast med glas eftersom det är tänkbart att du kan missa aluminium för rostfritt stål, glas är självklart glas.

Du kan också bara hoppa över vispen helt och helt enkelt kombinera ingredienserna i en glasburk, dra åt locket och skaka kraftigt i ca 30 sekunder. Denna metod har den extra bekvämligheten att låta dig blanda och förvara dressingen i samma kärl. Det ger dig också ett sätt att återanvända de glasburkar som verkar samla så snabbt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera ättika och citronsaft i en glasskål.
  2. Långt vispa i oljan tills den är helt kombinerad.
  3. Vispa i honungen.
  4. Smaka med Kosher-salt och nybakad peppar.
  5. Låt stå vid rumstemperatur i 30 minuter för att låta smakerna meddela. Ge dressingen en bra visp omedelbart före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 389
Totalt fett 41 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 79 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)