Koka upp några läckra thailändska med lätt rostfria nudlar med grönsaker

Asiatisk mat är känd för sin stekpanna och thailändsk mat är inget undantag. Dessa stekta nudlar har en smaklig stir-fryssås som kan göras vegetarisk eller vegan genom att ersätta några av ingredienserna. Du kan också bli kreativ och lägga till lite protein som kyckling, tofu eller räkor (eller en kombination), eller byta ut några av grönsakerna till favoriter.

Även om de flesta thailändska nudlarna är gjorda med risnudlar finns det också olika kinesiska inspirerade thailändska nudlar som är gjorda med vete eller äggnudlar, som i detta recept. Men oavsett vilken typ av nudel du använder, är den här rätterna säkerligen att tillfredsställa smaklökarna-rör-frites i Thailand är aldrig intetsägande eller saknar smak!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka nudlar i lätt saltat vatten tills al dente , vrida på sidan av underkokt (du kommer att steka dem senare så undvik att överkoka dem nu). Töm och skölj med kallt vatten för att förhindra att du sticker. Avsätta.
  2. Placera alla rostfyllda såsingredienser tillsammans i en kopp och rör om för att lösa upp sockret. Avsätta.
  3. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt olja och virvla runt, rör sedan in vitlök, ingefära och skalot i 1 minut.
  1. Tillsätt morötterna plus 1 till 2 matskedar av den stekande sås som du gjorde tidigare nog för att hålla ingredienser stekta snyggt. Rörsteg 2 minuter tills morötter mjuka något.
  2. Tillsätt svamp , broccoli och rödpeppar, plus 3 till 4 mer matskedar av stek-fryssås. Fortsätt rosta tills champinjoner och rödpeppar mjuknar och broccoli blir ljusgrön men är fortfarande skarp, 3 till 4 minuter.
  3. Tillsätt nudlarna plus resterande stek fryssås. Lyft och vrid nudlarna i pannan med hjälp av 2 redskap för att kombinera med grönsakerna. Rör på detta sätt 3 till 5 minuter, eller tills du är nöjd med mjukheten och strukturen i nudlarna. Under den sista 1 minutens tillagningstid, fäll i bönspirorna.
  4. Smaka på nudlarna, tillsätt upp till 1 extra matskedsås eller sojasås om det inte är salt eller smakfullt nog. Om du är för salt för din smak eller för söt, lägg till 1/2 till 1 matsked mer limejuice. Om det är för surt, lägg lite mer socker. Mer chili kan läggas till om du föredrar det spicier.
  5. Servera omedelbart i skålar eller tallrikar, toppad med en strö av färsk koriander eller basilika. Fler färska bönspirer kan också tillsättas som garnering.

Vegetarisk och Vegan Variation

Detta recept är enkelt att göra vegetarisk eller vegan genom att bara byta ut ett par såsingredienser som innehåller skaldjur. Istället för att använda 1 matsked fisk sås, tillsätt 1 extra matsked sojasås till stir-fryssås. Och du kan köpa vegetarisk ostronsås och använd 3 matskedar, eller ersätt med 3 matskedar vegetarisk stek fryssås.

Stir-Fry Tips

Stekpannor kan vara ett snabbt och enkelt sätt att få en utsökt och hälsosam måltid på bordet, men om några saker inte görs rätt kan du sluta med en ojämnt kokad, bränd eller gloppy röra. Först, se till att du inte övercook nudlarna-nudlarna över punkten i al dente kommer inte att steka bra och ser inte tilltalande ut. Och om du använder färska nudlar behöver de mindre än en minut att laga mat.

Det är också viktigt att du har alla dina ingredienser redo innan du börjar stirra, inklusive grönsakerna. Rörstegning är en snabb process, så om du försenar mellan varje steg för att hugga eller skiva, blir inte maträtten som den ska.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 449
Totalt fett 13 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 004 mg
kolhydrater 75 g
Kostfiber 10 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)