Den berömda Bellini Cocktail: En Sparkling Brunch Favorit

Bellini är en populär mousserande vincocktail och ett perfekt sätt att göra ditt favoritvin lite peachy. Receptet är väldigt lätt och drycken är mycket roligt att dela.

Berättelsen bakom Bellini är den som skapades på 1930-talet eller 40-talet på Harry's Bar i Venedig, Italien av bartenderen Giuseppe Cipriani. Det var uppkallat efter den italienska renässansmålaren Giovanni Bellini.

Ursprungligen använde Bellini mousserande italienskt vin, särskilt Prosecco , och det görs fortfarande så i Italien. Annanstans görs det ofta med Champagne, men nästan alla mousserande vin kommer att göra.

Tips: Du hittar ofta att Prosecco kostar mindre än Champagne, så du kan vara trogen på den ursprungliga Bellini samtidigt som du sparar några pengar .

Bellini är en populär drink för brunch och om du vill ha något lite mer oskyldigt, prova Baby Bellini .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll persikensaften i en Champagne-flöjt .
  2. Långsamt topp med mousserande vin.

5 Peachy Tips för att göra en bra Bellini

När det gäller persika ingrediensen, har du några alternativ. Persikosjuice skulle vara förstahandsvalet, men om du inte kan hitta det, skulle jag rekommendera en persika nektar. Nektar finns hos många livsmedelsbutiker och kan ofta hittas i saftgången.

Använd färska persikor när det är möjligt. Under persika årstiden finns det ingen anledning att köpa en förpackad persika produkt och du kan njuta av den färskaste Bellinis under de få månaderna av sommaren (juni till augusti är bäst).

För en intressant twist, välj ett urval av persika sorter och kombinera dem till en juice eller puree.

Glöm inte att spara några skivor för garnering. Klipp en slits i varje skiva och vila dem på fältet på varje glas eller släpp en skiva inuti flöjten och häll drycken på toppen.

Om du väljer det andra alternativet, dunk snabbt varje skiva i citronsaft för att förhindra att det brinner och kasta dem i frysen i en timme eller två. För att hålla frukten från att frysa ihop, placera dem i ett enda lager på en tallrik eller en annan platt yta. När det är Bellini-tid, har du frusen frukt för att hålla dina drycker kalla utan utspädning.

Färsk persikajuice är lätt. Om du har en elektrisk juicer , bara skiva och gropa dina persikor och bearbeta dem till juice. Var noga med att ta bort gropen först, men du kan lämna huden som den är ätbar. Det är också en bra idé att spänna saften så att din dryck är fri från bitar.

Har du en mixer? Gör en persikpuré. Det är också väldigt lätt att göra en ren persikpuré hemma och allt du behöver verkligen är en mixer eller matberedare. Åter, skölj, grop och skiv dina persikor, blanda dem sedan tills de är smidiga. Om du vill lägger du till en tesked varje socker och citronsaft för att förbättra smaken. Var noga med att spänna din puré för att ta bort några stora bitar av frukt.

Förvarar din puree eller juice. I allmänhet bör din hemlagad persikpuré eller juice vara bra i kylskåpet i upp till en vecka i en väl förseglad behållare, speciellt om du lägger till en citronhalssaft för att fungera som konserveringsmedel .

Peach snaps? Du kan absolut hoppa över alla andra persika ingredienser och helt enkelt häll ett skott av persika snaps i ditt glas. Det kommer att göra din Bellinis lite starkare än avsedd, men det är fortfarande mildt och du kommer definitivt inte ha något problem att hitta snaps.

Hur stark är Bellini?

Bellini är en så stor brunchdrink eftersom det är lätt på alkoholen . Det är verkligen inte starkare än det genomsnittliga glaset mousserande vin, även lite mindre på grund av persikosaften. I genomsnitt, med en 11 procent ABV Prosecco, väger Bellini in på 7 procent ABV (14 bevis) .

Nu, om du väljer schnapps (genomsnittlig 24 procent ABV) tittar du på cirka 15 procent ABV (30 bevis). Det är fortfarande mycket mildt jämfört med andra cocktails.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 115
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)