Grillad kyckling med bacon och salvia

Denna läckra grillad kyckling får det att smaka från en komplementär blandning av bacon och salvia, tillsammans med en liten vitlök. Försök sätta ett äpple eller en annan frukt i hålan före rostning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F. Tvätta kycklingen och klappa torr.
  2. Ställ kycklingen på ett stativ i en stekpanna. Om du inte har en hyllan, sätt kycklingen på några selleri-revben.
  3. I en matprocessor eller helikopter bearbetar du bacon, salvia eller timjan, peppar och vitlök tills det är finhackat eller pasta i konsistens. Sätt ditt finger (er) mellan huden och köttet från kycklingbröst och ben, lossa huden. Sprid den malet baconblandningen under huden, pressa och arbeta den mot baksidan och mot benen så att den är jämnt över köttet.
  1. Lägg eventuell överskottshackad baconblandning i kycklingens hålighet, tillsammans med äppel- eller apelsinbitar och kvistar eller löv av färska örter, om så önskas. Stänk kycklingen lätt med salt och peppar.
  2. Rosta kycklingen i 10 minuter vid 450 F. Minska värmen till 350 F och steka i ca 17-20 minuter per pund, eller tills en snabbläst termometer läser omkring 165 till 170 F när den sätts i den tjockaste delen av låret. Ta bort till en tallrik och låt stå i 10 minuter innan du huggar ut.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1037
Totalt fett 57 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 351 mg
Natrium 399 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 112 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)