Cajun Style Dirty Rice Recept

Cajun smutsigt ris är uppkallat efter det "smutsiga" utseendet på grund av tillsatsen av slipade kycklinglevar. Detta klassiska smutsiga risrecept kräver kycklinglever, hackade grönsaker, buljong och kryddor. Kryddigt och smakfullt, detta recept är klassiskt till det här södra köket .

Mer Cajun-inspirerade recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 225 ° F.
  2. I en stor kastrull, simma kusarna i kyckling eller köttbuljong i 20 till 30 minuter. Ta bort krånglar med en slitssked slipning eller hakmatning. Reservbuljong.
  3. Värm bacon dryppings och 2 matskedar smöret i en tung nederländsk ugn . Sauté fläsk och kizzar över hög värme tills fläsk inte längre är rosa. Lägre värme; lägg till de hackade grönsakerna, vitlök, paprika och cayenne eller tabasco. Koka tills grönsaker är ömma, ca 5 minuter.
  1. Tillsätt ris och reserverad buljong till köttblandningen; Koka snabbt, rör om en gång, täcka och sänka värmen. Smäll i 15 minuter, eller tills riset är ömt.
  2. Sauté de finhackade kycklinglevarna i resterande smör i 3 minuter. Kasta med riset, smaka på kryddor och tillsätt salt och nybakad svartpeppar, efter behov.
  3. Täck och låt ris vila i en 225 ° ugn i 10 minuter. Fluff med en gaffel precis innan du serverar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 559
Totalt fett 27 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 135 mg
Natrium 624 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 3 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)