Börja med tomater

Använd sommarens Bounty

Det finns många saker jag älskar i augusti. De första tipsen på höst är i luften med några fina morgon när dagg glider av spindelnät som bildar över natten. Den frodiga och tunga känslan till luften, med trädgården som spricker vid dess sömmar. Och färska, saftiga, klumpiga tomater! Dessa recept använder dessa pärlor i de bästa recepten.

Du kan självklart också tjäna tomater på det enklaste sättet. skiv dem tjocka och duggregn med olivolja och lite salt och färska paprika.

Njut av dessa tomatrecept och njut av slutet av sommaren.

Börja med tomater

Jag odlar mina tomater i självvattnande plantager på mitt däck i full sol. Det konstanta tillgängliga vattnet gör tomaterna mycket frodiga och saftiga. Och ogräs och skörd är en bris. Jag gillar att vänta tills tomaterna är fulla mogna och röda innan du plockar dem, men du kan välja dem gröna och låt dem mogna på en solig fönsterlucka.

Förvara inte tomater i kylskåpet: Den kalla luften kommer att döda smaken och köttet blir grumligt. Jag gillar att placera mina tomater på en liten rack på vindrutan, så att luften kan cirkulera runt omkring dem. Och använd dem snabbt; med dessa recept kommer du sluta tomater innan du går tom för idéer!

Tomater är otroligt bra för dig också. Lycopen, den förening som gör tomater röd, är en kraftfull antioxidant och finns i höga koncentrationer i tomater. Denna förening kan bidra till att minska risken för vissa typer av cancerformer.

Tomater är också en utmärkt källa till vitamin A och C och kalium.

I vissa recept är det bäst att skala tomaten, eftersom huden kan vara obehagligt hård (även om hemodlade tomater vanligtvis har mycket känsliga skinn). För att skala en tomat, skära en liten X i blommänden (slutet motsatt stammen) och kasta dem i snabbkokande vatten i ca 30 sekunder. Avlägsna från hett vatten och doppa dem i isvatten. Låt dem stå i några minuter, och skalen kommer direkt.

Fröna tomater, skär dem i halva genom deras "ekvator" (halvvägs mellan stamänden och blommänden) och försiktigt pressa dem över en skål eller diskbänken.