Frisk tomatpasta med basilika

Jag älskar temperaturkontrasten i denna super enkla pasta Recept; servera det snabbt så kontrasten kvarstår. Och du måste göra detta på sommaren med trädgårds färska tomater och nyblockad basilika. Det blir inte lika bra på vintern, med tomater som saknar smak och har en ullig textur.

Om du inte har tomater som växer i din trädgård, få dem på en bondens marknad. Tomaterna ska vara fasta och tunga, utan mjuka fläckar och en tunn hud. Du kan se om huden är tunn genom att köra fingrarna över ytan. En tunn hud känns känslig och smidig.

Om du kan hitta lite nybakad pasta för att göra detta recept, desto bättre. Olivolja bör vara de riktigt bra grejerna, och citronsaften måste vara fräsch. Och se till att parmesanosten är nyskalad. Parmesan måste smälta ihop med övriga ingredienser. Med ingredienser som fräscha och bra behöver du bara ett fåtal för att göra en god måltid.

Servera den här perfekta mitten av sommarens maträtt med lite hett och skarpt rostat vitlöksbröd och en grön sallad kastad med några skivade svampar eller kanske några kubbara mogna avokado. Till efterrätt skulle en sval och krämig smakfull glasspai eller små tartlets vara bara saken.

De flesta recepten för denna typ av pasta lägger inte till ost, men bara en liten del ger verkligen smakerna tillsammans. Och släpp inte ut citronsaften. Du vet inte riktigt att det är där; det lyser bara upp alla smaker. Använd rester (om några) för att göra tomatpasta Frittata . Yum.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered tomater, lägg i en stor skål och tillsätt olivolja, citronsaft, basilika och salt och peppar efter smak. Blanda försiktigt och lägg åt sidan för att marinera.
  2. Ta en stor kruka med saltat vatten till en snabb koka och lägg till spagetti; koka tills al dente enligt förpackningsanvisningar, ca 7 till 8 minuter.
  3. Töm pastaen och kasta omedelbart med tomatblandning i skålen; servera omedelbart, strö med osten.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 443
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 195 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)