Pumpaskaka poppar

Pumpaskaka Pops är bedårande fuktiga bett av tårta på en pinne dekorerad för att se ut som pumpor! Sedan vi gör pumpa kakor popar jag gillar att använda pumpa krydda tårta och grädde ost frosting i detta recept, men du kan använda vilka smaker du gillar. Missa inte bildtutorialen som visar hur man gör pumpkakan pops!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie eller vaxat papper.

2. Placera kakan i en stor skål och smula den grovt med händerna. När det är i fina smulor, lägg till ca 2/3 av frosten och börja blanda det med händerna i kaksmjölen, tills det är jämnt fuktat. Du vill att kakablandningen lätt kan hålla ihop när du trycker på den i en boll, men behåller fortfarande en liten textur.

Min personliga preferens är att ha lite "smula" kvar till smulan, så att det inte bara är en gooey boll. Självklart varierar smakerna, så om det verkar som om tårtblandningen är för torr, eller om du gillar en smakliknande smak, lägg till mer frost tills du är nöjd med smak och konsistens.

3. Använd en kakeskopa eller tesked, bilda blandningen i små bollar. Rulla bollarna mellan dina palmer och runda dem och tryck dem lätt ner så att de är knäbollar, som liknar en pumpaform. När alla pumpor är formade, placera dem på det färdiga bakplåten och frysa tills det är fast, minst 1 timme.

4. Efter att pumpkakan har blivit fryst, ta bort dem från frysen. Smält godisbeläggningen i mikrovågsugnen och rör om tills den är helt jämn.

5. Använd en spett för att peka ett hål i toppen av en pumpa, dopp sedan på en stickpinne i godisbeläggningen och tryck in den i hålet. Detta hjälper till att förankra staven i kakan.

6. Efter att alla pumpor har skottat, doppa en pumpa helt i godisbeläggningen tills den är nedsänkt. Ta ut det från beläggningen och tryck försiktigt på staven mot skålens läpp så att överdriven beläggning drar av. Sätta pumpan tillbaka på bakplåten med staven upp i luften och låt beläggningen sätta helt.

7. När alla pumpor är doppade och beläggningen har härdat, smält chokladflis och sätt smält choklad i en plastpåse. Klipp ett hörn av påsen och använd den för att pipa på ögonen och munnen. Ett lättare alternativ är att använda en livsmedelssäker markör för att rita ansikten på pumporna.

8. Förvara pumpkakan i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka. För bästa smak och struktur, låt dem komma till rumstemperatur i ca 20 minuter före servering.

Kolla in dessa spöklika recept:

Klicka här för att se alla Halloween godisrecept!

Klicka här för att se alla pumpor godis recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 46
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)