Apple Martini: 3 Recept till Fruity Cocktail

Kalla det ett äpple martini eller en appletini, hur som helst, det är en söt, utsökt och rolig cocktail att blanda upp. Oavsett om du letar efter en söt och sur, elektrisk grön dryck eller en med äkta äppel smak , är det säkert ett äpple martini recept för dig.

Appletinis är bland de mest populära fruktmartinierna i den moderna baren. Recepten är ganska olika och har mest vodka. Medan några använder äpplebrandy eller likör, frågar andra dig att hälla sura äppelknoppar. Det finns också recept som använder äppelcider eller juice .

En sur Apple Martini

Sour Apple Martini använder en grön äppelknäpp och är en favorit för många drinkare. Om du letar efter den grönaste färgen för din appletini är det här ett perfekt recept.

Denna smak av denna speciella snaps kan vara ganska söt, så en tass citronjuice läggs till för balans . Ändå vill du justera det enligt schnapps du häller eftersom de varierar.

Till exempel, med Bols Sour Apple, citronen i receptet bör vara nästan perfekt. Om du däremot väljer tartbit av DeKuyper sour Apple Pucker, är det bäst att prova det med bara ett stänk av citron först.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailskakare med isbitar.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en äpple skiva.

En torr Apple Martini

Medan de gröna appletinerna är mycket populära kan det finnas tider när du vill ha en drink som kommer med lite mindre pucker. Om en mer subtil äpple smak är mer din stil, hittar du detta recept att vara en trevlig behandling.

För äppelörelsen, ge Berentzen ett försök som det är en av de bästa.

Du kan också använda calvados eller ett annat äpplebrandy. Många hantverk destillerier gör också fantastiska fruktbrandies och likörer, så kolla med dina lokala destillatörer för att se vad de producerar.

För att göra denna drink, kombinera 1 1/2 ounce premium vodka och 1/2 ounce varje äppellikör eller calvados och torr vermouth . Skaka med is och spänna in i ett cocktailglas. Garnera det med en äpple skiva eller citron twist.

En Semi-Sweet Appletini

Ännu ett annat sätt att göra ett bra äpple martini är att para det med en komplementär smak . I detta recept är en citrus vodka och apelsinlikör de perfekta accenterna till en stor äppellikör som Berentzen.

För apelsinlikör , överväga en god orange curaçao eller high-end trippel sek som Cointreau. Medan Grand Marnier kan vara trevligt är det nästan för mörkt för den annars ljusa profilen på denna martini.

För att göra denna dryck, skaka och spänna 1 1/2 uns citrusvodka med 3/4 ounce äppellikör och 1/2 ounce apelsinlikör i ett kyldt cocktailglas.

Tips och tricks

En annan variant du kan försöka är att använda en smakad vodka . Citrus och päron är två fina alternativ som kommer att para fint med äpplet. En av de karamell-flavored vodkasna skulle också vara en utmärkt match för alla appletiner.

Om du väljer ett äppelslip garnering (antingen grönt eller rött), dopp det i citronsaft efter att ha klippt det. Detta bevarar sin färg och håller den från att bli gul. En elegant citron twist är alltid ett bra alternativ också.

Hur stark är Apple Martini?

Det är väldigt sällsynt att hitta ett äppelmartini som anses vara lågtätt .

I genomsnitt kan du förvänta dig att appletinis väger cirka 25 procent ABV (50 bevis) . Det är ganska potent och sötma kan faktiskt göra dina smaklökar längtar efter mer. Tänk på det eftersom det är väldigt enkelt att ha en för många av dessa läckra drycker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 241
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 7 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)