Hur man gör en kaffe sambuca

Kaffe Sambuca är förmodligen den enklaste italienska kaffedrycket där ute. Det är väldigt populärt i södra Italien, men den östra regionen Le Marche är där du oftast hittar den här drinken.

För att göra Coffee Sambuca, allt du behöver göra är att flyta tre kaffebönor i en till två uns Sambuca och smutsa det långsamt som en aperitif eller digestif . Vissa drinkers föredrar att tända den i brand (kallad Flaming Coffee Sambuca) eftersom det lätt skämmer bönorna.

De tre kaffebönorna symboliserar hälsa, lycka och välstånd. De kan tuggas för att komplettera anis sedlarna i Sambuca eller lämna som garnering. Dessutom betraktas det som otur att tjäna ett jämnt antal bönor.

På italienska är Coffee Sambuca också känd som ghiaccio e mosche , som bokstavligen översätter till "is och flugor". "Flugorna" refererar naturligtvis till de flytande kaffebönorna. Du kanske också hör den här drinken som heter "eld och is".

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll sambuca i ett litet, klart glas.
  2. Flyta kaffebönorna ovanpå och servera.

Viktigt tips: Var försiktig om du väljer att flamma denna dryck. En brand som drivs av alkohol kan orsaka olyckor (särskilt på linneduksduk under middagen). Håll hår och kläder borta från flamman. Släck det och njut av rostat anis och kaffe arom innan du dricker.

Ett annat sätt att njuta av kaffe och Sambuca

Du hittar snabbt det kaffe och anis som finns i sambuca är en perfekt match.

Faktum är att det är en av de bästa smakparationerna du kommer över. Även människor som inte är aniseans fans tycker att de tycker om denna kombination enormt.

Det är särskilt populärt i Italien, hem för både sambuca och espresso. Caffè Corretto är en annan populär italiensk drink som visar de två smakerna i en enda kopp. Det betyder att det betyder "korrigerat kaffe" och är lika enkelt som att lägga till en drozzle sambuca till ett nysschaktat espresso.

Men om du beställer en caffè corretto i Italien, var noga med att specificera spritet eftersom det också kan göras med grappa , en stil av brandy.

För att skilja de två, beställ antingen:

Vad är Sambuca?

Sambuca verkar som en stor likör, men vad är det? Sambuca är en traditionell italiensk likör som anses vara en av världens stora digestifdrycker, vilket innebär att det kommer att hjälpa till med hjälp av matsmältning efter en måltid.

Likören är övervägande smaksatt med anis (eller anis, kryddan som smakar som svart lakrits) tillsammans med andra örter och kryddor. Varje märke av sambuca har sitt eget (ofta) hemliga recept och medan alla sambucas har samma generella smakprofil finns det subtila skillnader.

Sambuca är en likör som kan druckas rakt (som vi ser i Coffee Sambuca), antingen vid rumstemperatur eller lättkyld. Det är också vanligt att använda det i en mängd olika cocktails och skyttar som B-53 . Om du stöter på ett cocktailrecept som helt enkelt säger "anislikör" är sambuca ett av dina bästa alternativ.