Bakade Cheddarost och Grönsaker

Bakade ostkorn gör ett gott alternativ till potatis, ris eller pasta, eller servera dem som en del av en speciell brunch eller frukost. Denna gryta kan också tillverkas med snabbkokande polenta.

Gör dessa grillar med eller utan parmesanost, och använd gärna Cheddar i stället för den skarpa cheddarosten. För kryddiga grits, lägg till lite malet jalapeno peppar eller använd en peppar jack ost blandning.

Smaka grisen till kryddor efter att du har tillsatt osten och smöret, men innan du lägger till ägget. Lägg till mer vitlök eller salt, om det behövs.

Se även
Frukost baka med grits, korv och ägg
Southern Spoonbread med Polenta eller Grits

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka grisarna enligt förpackningsanvisningar, med kycklingbuljong i stället för vatten, tillsammans med peppar, salt och vitlökspulver.
  2. Under tiden, i en liten skål, vispa ägg och mjölk eller halv och hälften.
  3. Värm ugnen till 350 F. Smörj en 2 1/2-kvarts gryta.
  4. När grisarna är tjocka, ta av det från värmen och rör om cheddarost och smör blanda väl. Smak och justera kryddorna, efter behov.
  1. Rör i äggblandningen tills den är väl blandad.
  2. Häll i den beredda grytan, toppa med parmesanosten, om den används och baka i ca 40 minuter, eller tills den är inställd.
  3. Servera ostgrisar varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 667
Totalt fett 53 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 293 mg
Natrium 1 312 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)