Cream fyllda munkar

Dessa krämfyllda munkar är mjuka kuddar med en lätt krämpåfyllning. Gräddepåfyllningen kunde inte vara enklare. Den är gjord med omedelbar vaniljpudding. Gjut munkarna är djupa stekt till perfektion och sedan fylls fyllningen i dem.

Känn dig fri att fylla dem med hemlagad vaniljpudding eller en hemlagad konditorivaror . En rik chokladpudding eller tjock sylt skulle vara utmärkt i munkarna också.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skala 1 1/2 kopp mjölk i en medelstora kastrull; rör om det granulerade sockret, saltet och smöret. Ta bort från värme och kyla till ljummet. *
 2. Mät hett vatten i en stor mixskål; strö över jästen över vattnet och rör sedan blandningen försiktigt tills jäst har löst sig. Rör om i ljummet mjölkblandning, ägg och hälften av mjölet. Vispa tills slät. Rör i citronskal och kvarvarande mjöl för att göra en mjuk deg. blanda väl.
 1. Vrid degen ut på mjölad yta och knä i ca 8 minuter, tills det är smidigt och elastiskt.
 2. Placera i en smörad skål och vrid på alla sidor. Täck noggrant med plastfolie och låt upphävas på en varm plats, fri från utkast, i ca 45 minuter tills den fördubblats i bulk.
 3. Stans ner och vänd ut på lättmjölkad yta. Dela degen i halva.
 4. Rulla ut halv i en stor runda, 1/2 tum tjock. Klipp med mjölkad munskärare, med mittpartiet avlägsnat (eller använd en kaksklippare). Placera munkarna på ett bakplåt. Upprepa med resterande halva deg.
 5. Skydda med en lätt kökshandduk och låt upp i en varm plats, fri från utkast, tills det fördubblats i bulk, cirka 30 minuter.
 6. Stek munkarna i djupt hett fett, 365 F (185 C), tills de är guldbruna, vrid en gång för att bruna båda sidorna. Tappa på pappershanddukar; kyla munkarna noga innan de fylls.
 7. Medan munkarna kyler, häll de 4 koppar kall mjölk i en djup skål. Tillsätt puddingblandningen och slå tills den är väl blandad och tjock, ca 1 minut. Kyl i minst 5 till 10 minuter.
 8. Sked pudden i ett konditori med brett munstycke och rör det i de kylda munkarna.
 9. Sifta konditorisocker över de fyllda munkarna. Håll dem kylda tills du serverar tid och lagra rester i kylskåpet.

* Lukevarm bör känna sig något varmt på din handled eller ca 100 F.

Du kanske också gillar

Glaserade jästdoughnuts för brödmaskinen

Sandys Mashed Potatis Donuts

Hemlagad Plain Donuts

Classic Deep Fried Fried Cakes