Vårterter Med Sumac och Feta

Kom ihåg tillbaka när vi var barn och vi hatade ärtor? Det var givetvis givet att vi inte skulle äta dem om de bara serverades för oss på en tallrik. Men vi var alltid tvungna att vara rädda i händelse av att de stötande gröna orbsna gömde sig i våra grytkakor. Sålunda måste alla typer av grytor typas försiktigt ut och de onda erterna avlägsnas. Vi var så dumma.

Ärter är läckra. De är söta och ömma och en underbar duk för örter och kryddor. Prova dem med lite färsk dill och rikliga mängder peppar. Ärter älskar peppar! De kan renas till en spridning, gjord i soppa, serveras varm som en skål eller kall som sallad. Jag älskar en mångsidig grönsak och det jag älskar ännu mer är att de är super snabba att förbereda sig.

Jag har ganska mycket påsar frysta ärter i min frys året runt. Och nu är jag en av de vuxna som lägger dem i grytor och potter pajer. Faktum är att de lagar sig så snabbt att de bara kan gå in i en het gryta i sista minuten eller frysta i en pottkaka precis som den går in i ugnen. Vad kan vara enklare?

Så jag använder dem året runt och antar förmodligen dem för givet. Men våren är när jag lär mig att verkligen uppskatta älsklingens skönhet igen. Eftersom jag tillfälligt lägger bort mina påsar frusna ärter och behandlar mig själv till de vackra färska fjäderärtorna på marknaden. Ja, de måste vara skalade men det är ett enkelt jobb och det här är den tid då jag tjänar dem som huvudattraktion med mycket krydda. Här har jag lagt citrus citrusnotor av sumac och balanserat söttheten hos ärterna med den feta ostens skarpa tång . Tack och lov Jag växte upp och lärde mig att njuta av ärtor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med lätt saltat vatten till koka. Skal ärterna och lägg dem till kokande vatten, minska värmen till medium och koka i ca 5 minuter. Töm och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt olivolja och malet vitlök till en stor sautpanna eller stekpanna. Saute i ungefär en minut, tills vitlöket är genomskinligt men var försiktig så att du inte bränner det. Tillsätt de kokta ärterna och kasta till kappa och värm ärterna. Säsong med sumac, salt och peppar.
  1. Servera varm med den smuliga fetaosten på toppen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 247
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 346 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 7 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)