Hur man lagar mat med karvägen

Lägg till en subtil lakritsanvisning till många rätter

Mycket aromatiska kargenfrön har en distinkt mild anis smak som lägger till en välkommen och subtil lakritsanvisning till många rätter. Deras smak är jordnär med en aning citrus och peppar. Ett frekvent tillskott till kryddskåp, kargenfrön är den torkade frukten av karväväxten, inte frön alls. Ändå benämns de vanligtvis karawayfrön i kulinariska konster. Om du någonsin har ätit rågbröd smakade du utan tvekan kargenfrön.

Kargenfrön är likadana i smak för anisfrö-inte stjärnaanis - och du kan ersätta anisfrön för kargenfrön i ett recept om du inte har någon karvägen i ditt kryddskåp.

Använda Caraway Fröer i matlagning

Karawayfrön används ofta i bakning. Frön som finns i de flesta typerna av rågbröd och läskbröd är karvefrön, och de är en traditionell ingrediens i brittisk frökaka. Karawayfrön används också i smakkakor, soppor, korv, grönsaker och till och med likörer, till exempel den aromatiska skandinaviska anden aquavit. De används ibland för betning och brining också. Karawayfrön par väl med vitlök, fläsk och kål. Sätt att använda kargenfrön inkluderar:

Karawayfrön som ersättare

Karamell och kummin hör båda till persiljafamiljen och de liknar smaken. Du kan ersätta jordgubbenfrö i recept som kallar för kummin, även om smaken inte kommer att vara lika stark eller varm.

Kargenfrön är också ett acceptabelt substitut för korianderfrön i recept.

När du gör kryddbyte, börja med att använda halva rekommenderade mängden och smaka när du går. Du kommer förmodligen att kunna lägga till hela mängden, särskilt om du ersätter ett krydda som har blivit luddigt i kryddskåpet ett tag och förlorat en viss kraft. Du kan dock behöva göra justeringar till andra kryddor i receptet du följer.

Hur Toast Caraway Fröer

Rostad kargenfrön är ett smakligt tillsats till bröd och sallader, men den jordnära fennikel- och anissmaken är mild tills fröet är kokt eller torrt rostat. För att skåda karawayfrön lägger du en liten torr stekpanna över medelhög värme och lägger frön. Koka i 2 eller 3 minuter eller tills fröna är doftande. Avlägsna från värme och låt frön svalna. Lägg sedan till dem i dina favoritbakterier.

Löv och rötter av karväxplantor

Karibiska växten är medlem i morotfamiljen. Körväxtväxterna kan användas som alla löviga örter, ungefär som sin relativa persilja. Dessutom kan roten på kargenplantan kokas och ätas som vilken rotgrönsak som helst.