Långkokare och livsmedelssäkerhet

Långa köksredskap är en underbar bekvämlighet, men när som helst du hanterar låga temperaturer under långa perioder är livsmedelssäkerhet ett problem. Det beror på att bakterierna som orsakar matförgiftning trivs och multipliceras snabbt vid rumstemperatur och upp till 140 F.

Långa köksredskap är utformade för att laga mat sakta, vid temperaturer mellan 170 F och 280 F, ett intervall som ligger långt utanför livsmedels- temperaturzonen .

Nyckeln är att du använder din långsamma kokare korrekt. Dessa enkla säkerhetsregler för långkokare hjälper dig att skydda dig och din familj.

Starta Slow Cookers Tryggt

Se till att din långsamma spis, redskap och arbetsyta är rena och sanerade. Tvätta händerna innan du börjar prep och under prepping, särskilt efter hantering av rått kött eller fjäderfä.

Förvara lättfördärvliga matar i kylskåp tills du behöver dem. Om du planerar att förbereda kött eller grönsaker före tid, behåll dem i kylskåpet till sista minuten. Din långsamma kokare kan ta ett tag att nå 165 F, vilket allmänt anses vara den temperatur vid vilken de flesta sjukdomsframkallande bakterierna dödas. Att hålla ingredienser i kylskåpet hjälper till att förneka bakterierna en chans att föröka sig vildt i de kritiska första timmarna av matlagning.

Välj mat och ordna dem försiktigt

Lägg inte fryst eller delvis upptinat kött eller fjäderfä i en långsam spis - de tar längre tid att komma till 165 F och kan också kyla allt i långsam spis.

Det är som att bygga en lekplats för bakterier.

Veggies lagar långsammare än kött eller fjäderfä, så lägg dem i spisen först, på botten. Lägg sedan till kött eller fjäderfä och täck sedan med vatten, lager eller buljong. Håll locket ordentligt på plats, ta bort det endast för att kontrollera om det är skonsam eller rör. Fuktiga livsmedel som soppa , chili , pasta sås eller grytor är idealiska för långsamma kokar eftersom ångan som bygger upp ger en mycket ogynnsam miljö för bakterier.

Safe Crockpot Matlagningstemperaturer

Långkokare som denna programmerbara har vanligtvis mer än en temperaturinställning. Det är vettigt att använda en lägre inställning om du planerar att laga din måltid hela dagen, eller om du använder mindre köttfärda. Men om möjligt ställ spisen i sin högsta inställning för den första timmen och sänk sedan den till önskad temperatur. När maten når och ligger över 165 F, kommer den att vara säker så länge som ugnen stannar.

Långkokare och strömavbrott

Vad händer om strömmen går ut? Om du är hemma kan du avsluta matlagningen på en gasspis, en grill eller någon annanstans finns det ström. Men vad du än gör, gör det omedelbart - ge inte bakterier chansen att multiplicera.

Tyvärr, om du inte är hemma är det enda säkra alternativet att kasta maten bort - även om det ser ut som det är gjort.

Säker hantering av krockpotter

Rester bör lagras i grunt, täckt behållare och kylas inom två timmar. Och försök inte att värma upp rester i den långa ugnen heller. Värm upp rester på ugnsugan, i mikrovågsugnen eller den konventionella ugnen, så att den når en minsta inre temperatur på 165 F, mätt med en snabblästtermometer.