Julmule Cocktail Recept

Är du redo att ta med Moskvas mull i semesterperioden? Det är oerhört enkelt med ett festligt recept som julmule. Denna varma och inbjudande ta på den populära vodka-cocktailen är fylld med smak av päron, kanel och ingefära, vilket gör det till en trevlig klädsel för en kall vinternatt .

Christmas mule receptet är en enkel återgivning på den uppfriskande vodka och ginger öl cocktail många av oss har kommit att älska. I stället för en klar vodka väljer vi en päron-smaksatt vodka som du antingen kan köpa eller göra hemma. Du kommer också att behöva värma upp din favoritgelé öl innan du lägger till en enda kanelsticka. Detta är mer än en garnering, dock. Det fyller cocktailen när du dricker och lägger till de inbjudande smakerna.

Du hittar det här för att vara en fantastisk het cocktail för en avslappnad middagsfest, en semestersamling eller en mysig natt vid elden. Det tar bara några minuter att värma upp och blanda och du kommer snart att vara på väg till tröst.

Vad du behöver

Hur man gör det

För att göra Chrismas-muldyren börjar du med att värma upp gingerölet. Det kan göras i mikrovågsugnen eller på spisen. Med båda alternativen är målet att försiktigt värma gingerölet, men du vill inte få det så varmt att det förlorar allt det kolsyrat.

Du vill också välja ett värmebeständigt glas eller använda din favorit kaffekran. Som med alla varma cocktails är det bäst att serveras i ett varmt glas .

Om du använder mikrovågsugnen är jobbet redan gjort för dig. Om du väljer stovetopmetoden, häll hett vatten (som det från din tekanna) i glaset medan du värmer upp gingerölet. Doppa vattnet innan du bygger din dryck .

Gör det i mikrovågsugnen

  1. Häll vodka och ingefära öl i ett irländsk kaffeglas eller mugg.
  2. Mikrovågsugn i 10 till 20 sekunder.
  3. Lägg till en kanelsticka och njut av.

Gör det på spishällen

  1. I en liten kastrull värms ingefärsbären försiktigt i några minuter. Det bör nå en mycket låg simmer, men inte koka.
  2. Häll vodka i ett varmt irländskt kaffeglas eller mugg och lägg sedan på den varma ingefäraölet.
  3. Släpp en kanelpinne i glaset.

Din Pear Vodka Alternativ

Päron vodka är ett utmärkt tillskott till någon modern bar och du har några alternativ för att få det till din julmule.

Kommersiellt hittar du päron vodka från ett antal av de största varumärkena på vodkamarknaden . Bland de bästa rekommendationerna är Gray Goose La Poire, Absolut Pears och Smirnoff Pear. Om du vill söka efter en mindre känd och lika imponerande pärlsmakad vodka, leta efter Veil, Wild Roots eller Xero.

Ett annat alternativ som är lite mer involverat (men också lite roligare) är att göra din egen päron vodka. Det är lika enkelt som någon annan vodkainfusion och bör ta ungefär en vecka för att nå en optimal smak. Ta ledtrådar från detta äpple, päron, kanel vodka recept och hoppa över de andra två ingredienserna (även om trioen är perfekt för julmule också).

Hur stark är julmule?

Ginger öl är non-alcoholic, så vodka är den enda alkoholen i julmusen.

Det betyder att det här är en överraskande lätt dryck och det bidrar till att överklaga som en avslappnad och lugnande vinterklädsel. I genomsnitt kan man förvänta sig att drycken väger cirka 9 procent ABV (18 bevis) , vilket är ungefär samma som det genomsnittliga glaset vin.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 83
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 478 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 6 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)