Deep Fried Fried Recept

Turkiet är stekt helt i en bråkdel av tiden det tar att baka, vilket resulterar i ett brunt och krispigt skinn och ömt kött. Använd aldrig en kalkonfrysare inomhus, under en täckt uteplats eller i ett garage på grund av eventuell brandrisk.

Notera från författaren:
"Helt stekt kalkon är den bästa illustrationen jag vet om hur läcker och fettfri stekt mat kan vara. Jag slår vad om att när du har provat det stekt, kommer du aldrig att gå tillbaka till stek kalkon . Medan kalkonen vilar, dra fördel av den stora potten av olja för att steka något annat, som pommes frites . Du kan betjäna kalkon som en stor måltid, till exempel Thanksgiving-middag, det tar bara en timme från installation till servering. Eller du kan få din gäster gör kalkon eller klubb smörgåsar, och servera dem med pommes frites. " -John Martin Taylor

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Du behöver en utomhuskokare (rekommenderad storlek är 140 000 Btu) och en 10 gallon kruka, helst en med en korginsats (finns i hårdvaruaffärer och butiker där utomhusutrustning säljs). Insatsen håller fågeln från botten av potten och underlättar att den tas bort från oljan.
  2. Börja värma oljan i en 10-gallons kruka över en mycket het propanflamma utomhus till 390 grader F. Ställ inte in brännaren i sin högsta inställning, eftersom du kanske behöver öka värmen efter att du har lagt till kalkon. Det tar ungefär 20 minuter för oljan att värma.
  1. Skölj samtidigt kalkonbrunnen, klappa den torr inuti och ut och sätt den i slutet i ett handfat för att tömma.
  2. När oljan når 375 grader F. klappa kalkonen torr igen och strö den med cayenne om så önskas. Om din spis har en korginsats placerar du kalkonen i korgen och ställer den över ett bakplåt. Om inte, sätt ugnsstången över ett stort bakplåt, sätt kalkonen på den och ta ut dem till ugnen.
  3. Kontrollera oljans temperatur. När oljan når 390 grader F., försiktigt och långsamt sänka korgen med kalkon i oljan; eller sänka den som håller den vid benen eller genom ett långt tungt verktyg, såsom en ren pejspoker införd i dess hålrum. Var försiktig! Kontrollera omedelbart oljetemperaturen och justera flamman så att temperaturen inte sjunker under 340 grader F. Du vill behålla temperaturen vid 365 grader F. När du lagar mat, flytta ibland fågeln i oljan så att den inte scorch (oljan nära värmekällan blir varmare).
  4. Hela kalkoner tar bara 3 till 4 minuter per pund för att steka till perfektion: små, ca 12 pund, tar cirka 35 minuter; stora, ca 15 pund, tar ungefär en timme. När det är klart kommer kalkonen att flyta till ytan med en perfekt krispig brun hud. Om du är osäker kan du testa köttet för doneness i höftledet eller sätt in en kötttermometer i bröstet. den ska registrera 180 grader F.
  5. Använd korginsatsen om det finns en eller genom att sätta in ett långt tungt verktyg, till exempel en ren pejspop i sin hålighet, försiktigt avlägsna kalkon från oljan och håll den över potten för en stund för att tillåta att allt överskott av olja dräneras Åter i potten, lägg sedan fågeln på ugnsstället.
  1. Låt det vila i 20 minuter före carving.

Receptkälla: John Martin Taylor (Workman Publishing)
Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 440
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 216 mg
Natrium 2 232 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 60 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)