West Coast Seafood Seasons

Se vad som är i säsong från musslor till tonfisk

Skaldjur, som producerar, har årstider - se vad de är på västkusten i USA med denna guide till västkustens skaldjur årstider. Högsäsonger noteras för hela västkusten, regioner kan ha kortare årstider.

Obs! Moderna blixtfrysningsmetoder gör de flesta av dessa fiskar tillgängliga i hög kvalitet året runt.

Abalone året runt. Endast odlad abalone finns kommersiellt och den är tillgänglig året runt.

Säsongen för dykning för din egen vilda abalone är tätt reglerad - se din statliga avdelning för fisk och vilt för specifika uppgifter, inklusive årstidsgränser, fångstgränser och skördar.

Albacore tonfisk , juni till augusti. Leta efter fångstfiskad eller fångad tonfisk och du hamnar med en hållbart fångad tonfisk samt en naturligt lägre kvicksilver än andra val (sådan fångad tonfisk tenderar att vara ungfisk och deras kortare livslängd betyder mindre tid att ha utvecklat en tung kvicksilverbelastning).

Ansjovis, maj till oktober

Klammer , året runt för bönder, oktober till juni för olika vilda arter. Det finns många typer av musslor tillgängliga på västkusten, inklusive rakhyvelmusslor och geoducks. Se statsspecifika fiskbestämmelser om du vill skörda din egen.

Dungeness Crab , november till februari södra området och juni till augusti norr. Detta högt och välskött fiske sträcker sig från kusten från strax söder om San Francisco upp till Kanada.

Öppningen av Dungeness krabbsäsong sammanfaller med Thanksgiving i San Francisco Bay Area, där krabba har plats på många Thanksgiving-bord.

Hälleflundra, mars till november

Musslor (odlade), året runt

Oregon Rosa räkor , maj till september

Östers (odlad), året runt

Regnbågsöring (odlad), året runt

Sablefish (aka svart torsk eller butterfish), mars till november

Lax , maj till september. Högkvalitativ fryst vildfångad lax är tillgänglig året runt; Tack vare moderna flashfrysningstekniker är det det överlägset överlägsna valet för fräskad lax för både smak och hållbarhet.

Sardiner , tillgänglighet varierar säsong till säsong eftersom deras befolkning fluktuerar och fångstpriserna regleras, men de är i säsong hela året

Spiny Hummer , oktober till december

Spoträkor , februari till december. Dessa är knepiga att hitta kommersiellt i den angränsande USA eftersom restauranger tenderar att köpa upp någon lokal fångst innan de gör det till marknader för resten av oss, men är mer tillgängliga i British Columbia och Alaska.

Bläckfisk, april till februari