Hur man gör torkad apelsin eller citronskal hemma

Ibland ringer ett recept på torkad apelsin eller citronskal, och detta kan kasta människor för en slinga.

Medan torkade citrusskalor säljs på marknader och oftare i naturliga livsmedelsbutiker i vissa länder, annars är de svåra att hitta. Men förtvivlan inte - den goda nyheten är att det är ganska lätt att göra din egen hemma.

Var noga med att använda organiskt odlad citrusfrukt, med obehandlade, bekämpningsmedelsfria skalar.

Jag har gett två metoder nedan - en icke-kokt, lufttorkad metod som tar några dagar, om du inte bråttom, och en snabbtorkad metod, med en ugn.

När dina skal har torkats ordentligt kan du antingen smula dem mellan fingrarna eller snurra dem i en blandare eller kryddkvarn för att bilda ett fint pulver.

Du kan sedan använda den pulveriserade, torkade skalen i stället för apelsin eller citron extrakt i bakning; i toppings, för att smaka sockersockersocker, i kryddablandningar (t.ex. citron, peppar, rosmarin och salvia som grillgnid), i te, beströdda på fisk eller kyckling, och smaka såser och salladsdressingar. Det skulle också vara bra att spruta med lite socker på toppen av kakor, muffins eller kakor innan du bakade.

Du kan också använda dem för att göra din egen DIY-cocktailbitter eller hemlagad vermouth. En annan idé: lägg dem till en mulling kryddor mix för att göra aromatisk varm mulled cider eller mulled vin ( vin brulé ) ! Hemlagad mulling kryddor skulle också göra en bra semestergåva.

[Redigerad och utökad av Danette St. Onge den 25 maj 2016.]

Vad du behöver

Hur man gör det

Använd en finbladig paringskniv eller grönsaksskalare för att trimma bort den färgade delen av huden och lämna den bittera vita pithen bakom. Inte bara har den vita delen en bitter smak, peelingarna tar mycket längre tid att torka om den svampiga vita pithen fortfarande är fäst.

Ingen kock, hands-off-metod : Lägg remsorna på en tallrik (med insidan av skalen uppåt) och låt dem torka vid rumstemperatur i 3-4 dagar tills de har krympt och inte längre är fuktiga.

Hastighetsmetod: Om du är kort i tid kan du också torka dem i en 200-graders Fahrenheit-ugn, sprid på ett pergamentpapperfodrat bakplåt i cirka 25-30 minuter. Skalarna kommer att krulla upp och bli styva när de är torra.

Förvara den torkade skalen på en mörk plats, i en ren, lufttät burk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)