Fifty Dollar Rib-eye Burger

Ganska sannolikt att vara den bästa hamburgaren du någonsin kommer att försöka. Rib-eye steaks är malda och fyllda med en läcker morel svamp och skalot fyllning, toppade med smält Port Salut ost, vin och Dijon reduktion, lök ringar, serveras sedan på en ristad brioche bulle.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera torkade morel svampar i en medium skål. Tillsätt 2 koppar varmt vatten till skålen och låt svampen branta i 1 timme.
 2. Ta bort svampar från vatten och placera på skärbräda. Genom att använda en köksfiltret stammades flytande svamp i en annan skål för att avlägsna föroreningar. Denna vätska är din svampbuljong.
 3. För att fylla på, värm olivoljan i en liten stekpanna, lägg till 1/2 matsked tärnade skalot. Koka i 2 minuter.
 1. Skär svampar i bitar i bitar och lägg till spishäll. Koka i ytterligare en minut.
 2. Tillsätt kvarvarande flytande ingredienser och kryddor till stekpanna. Koka upp, minska värmen och simma i 3-5 minuter eller tills det mesta av vätskan har försvunnit. Se till att rör om ibland. Avlägsnas från värme och låt svalna något. Detta är svampfyllningen.
 3. För såsen, värm olja och tillsätt 2 tsk skivad skalot. Koka i 1-2 minuter, lägg sedan till resterande ingredienser. Koka, reducera och simma tills såsen har minskat med hälften. Avlägsnas från värme och låt svalna. Såsen kan göras före tid.
 4. Förvärm grillen för medelhög värme. Skär överflödigt fett av biffar (men inte allt!) Och skär i bitar. Mala kött enligt önskemål. Tillsätt salt och svartpeppar.
 5. Formas till 8-10 tunna patties. Fyll 4-5 av pattiesna med svampfyllning. Placera kvarvarande patties på toppen och försiktigt, men tätt försegla kanterna. Se till att du inte överfyller.
 6. Sätt patties på grillristen och laga i 5 minuter per sida. Flytta patties till svalare del av grillen och koka i ytterligare 5 minuter eller mer beroende på tjockleken på pattiesna.
 7. Tillsätt ostskivor till patties och koka tills ost har smält. Ta bort från värme och lägg på ett bakplåt.
 8. Toastbunkar, klippa sidan ner i 1-2 minuter. Avlägsna från värme.
 9. För att montera placera patties på bottenhalvdelen av briochebunkar, topppatty med sås, lökringar och övre halvan av bulle.