Börja med Meatless Crumbles (TVP)

Lätt Vegetarisk Recept

När USA meddelade att Mad Cow (BSE) hade hittats i livsmedelsförsörjningen tog min oro över säkerheten för nötkött, särskilt nötkött, form. Trots 1997 års förbud mot utfodring av förorenad mat till lantbruksdjur (som kritiker hävdar är lätt att bryta mot) finns det bara för många smutthål och luckor i reglering. Regelbundna läsare vet att livsmedelssäkerhet är ett stort bekymmer för mig, och faktiskt andra sjukdomsformer, såsom salmonella, är mycket mer oroande än BSE.

I själva verket uppstår enligt Centers for Disease Control "76 miljoner sjukdomar mer än 300 000 sjukhusvistelser och 5000 dödsfall från varje år livsmedelsburna sjukdomar. Skillnaden är att många av dessa andra sjukdomar kan förebyggas hantering och matlagning av mat. Fortfarande är vissa livsmedel som är förorenade, som färskvaror, inte kokta och konsumentrisken är stor, särskilt för personer i högriskgrupper.

Många experter tror att du, konsumenten, kan göra skillnad med den senaste skrämmen över livsmedelsförsörjningen. Om tillräckligt många människor vägrar att köpa en produkt tills systemet är "städat" är förändring möjlig. Jag kommer inte att gå in i köttindustrins detaljer i detta land eftersom det här är en matplats, men det är tillräckligt att säga att dessa uppgifter inte är vackra. Vad kan du göra? Hitta en källa till ekologiska kött av alla slag (bondens marknader är ett bra ställe att börja).

Var noga med att följa säkra rutiner för hantering av livsmedel. Och lägg till några vegetariska måltider till din repertoar varje vecka.

Så, från min soapbox nu bestämde jag mig för att samla recept som börjar med texturerat vegetabiliskt protein (TVP) eller köttlösa smulor. Denna vegetariska produkt ser ut och smakar som nötkött, med samma struktur och inga icky överraskningar.

Som en bonus behöver du inte oroa dig för korskontaminering i ditt kök. Jag använder rutinmässigt denna produkt i mexikansk pizza och crockpot chili; det är verkligen gott. Jag tycker att produkten är lite sötare än nötkött, så jag använder den i recept som är ganska kryddig, vanligtvis med en tomatbas. Folket på Morningstar Farms säger att dessa smulor även kan användas för att göra köttbullar och köttfärs. Dessa produkter finns i tre grundläggande former: frysta förkokta smulor som ser ut som kokta och dränerade nötkött direkt ur förpackningen, dehydrerade sojaskrumpor och "rå" ersättning, vilket är mer som rå köttfärs och kan formas till patties, meatloaf och köttbullar.

Ta en titt på några av dina favoritrecept som använder nötkött och prova dem med köttfria smulor. Din familj kommer inte att kunna berätta skillnaden, och du kommer att känna dig bättre med att du gör allt du kan för att hålla dem säkra. Plus, de är läckra!

Börja med köttfria smulor