Bourbon & Water och när man lägger till vatten till whisky

Det kan verkligen inte bli mycket lättare än denna blandade drink. Egentligen säger namnet allt: det är Bourbon och Water. Det kallas också ofta "bourbon och gren", som hänvisar till antingen strömmen av vatten som strömmar in i ditt barglas eller en flods gren nära ett destilleri.

Medan frågan om hur man gör en "Bourbon and Water" är en enkel, är en mer pressande fråga: När ska jag lägga till vatten till min whisky? Sammantaget kommer det att vara en personlig preferens. Det finns dock några tips som kan hjälpa dig att hjälpa dig att få ut det mesta av din whisky .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll bourbonen i ett gammaldags glas .
  2. Lägg ett vattenstänk.

Alternativt häll whiskyen över is och låt den smälta lite innan du dricker. Vissa whisky drinkers njuter också av ett stänk av läskvatten som vi ser i den populära Scotch and soda .

Du kan också njuta av din whisky snyggt med en "vatten tillbaka". Med detta extra glas vatten kan du antingen hälla i ett stänk eller två som du tycker är lämplig eller rensa din gom efter att ha tagit en rak nypa.

Är vattnet verkligen viktigt?

Dåligt vatten och bra whisky är en dålig kombination. Precis som du (förhoppningsvis) inte fyller dina iskubbrickor med vanligt kranvatten , bör du tänka på det vatten du plasker i ditt bourbon. Målet är att öppna whiskys smaker, inte förorena det med föroreningar.

Låt oss gå tillbaka till "Bourbon and Branch" moniker. "Grenvatten" brukar användas för att referera till en gren av en vattennivån som strömmar nära ett bourbondistillery. Varför finns några av de bästa bourbonsna i Kentucky? En av de främsta orsakerna är att deras vattenkälla strömmar genom den naturliga filtreringen av kalkstensten som dominerar regionen.

Järn är vanligt i många ofiltrerade vattenkällor och det kommer att förstöra ett bra bourbon. Tror inte på oss? Uppoffera ett finger av bourbon och placera en järn i glaset. Du kommer snabbt se att det blir grumligt och blir en skummad röd nyans. Detta är järnens kemiska reaktion och det är troligt att ditt kranvatten innehåller samma mineral.

Kalkstenen som finns i "bourbon country" avlägsnar naturligt järn. Det finns dock ingen anledning att beställa en lastbil av Kentucky grannvatten för din whisky.

Vad ska du välja i stället? Mineralvatten, källvatten, filtrerat vatten, destillerat vatten ... det spelar ingen roll så länge det är det renaste vattnet du har till ditt förfogande. Det verkar som en trivial fråga, men det är ett enkelt steg som avsevärt förbättrar din whisky-upplevelse.

När man ska lägga till vatten eller is till Whisky

Skriven av Lance Mayhew

Vad är det lämpliga sättet att betjäna whisky?

Ska de serveras snyggt ? På klipporna ? Eller kanske med ett stänk av vatten i den klassiska Bourbon och grenvattnetraditionen?

Medan det enkla svaret är att njuta av dina whisky på något sätt som du gillar att dricka dem, har vi några förslag för att få ut det mesta av din whisky.

Whisky Över 100 Bevis

Cask-styrka eller tunnbeständig whisky (vanligtvis de över 50% ABV eller 100 bevis ) kan vanligtvis dra nytta av tillsats av ett stänk av kallt vatten eller en isbit eller två.

Varför? Genom att lägga till ett stänk av vatten, börjar de smaker och aromer som kan missas i en sådan högsäker whisky komma fram och alkoholens bränning blir mindre märkbar.

Om du lägger till en isbit får du några minuter för whisky och is att värma upp innan du njuter. När vätskor blir kallare är mindre smak uppenbar. Lägga till några kuber kommer faktiskt att strama upp whiskyen en kort stund innan frisläppandet av smaker blir uppenbart.

Två whisky att njuta av med ett stänk av kallt vatten är:

90-100 Bevis Whisky

Whiskys som sträcker sig från 45-50% ABV (90-100 bevis) kan förhöjas med vatten. Ändå kan du också konstatera att vatten förringar din erfarenhet. Det kommer att bero på din gom och whiskyen framför dig.

Vissa whisky drinkers tycker att ett stänk av vatten bidrar till att minska alkoholkonsumtionen samtidigt som de kan upptäcka subtila nyanser i andan. Andra tycker att tillsatsen av vatten till andan kan få den att känna sig tunn och vattnig på gommen.

Professionella smakare och granskare lägger ofta till mycket vatten för att granska whisky. Detta gör det möjligt för dem att upptäcka varje smak i en viss whisky. De gör detta i intresse för sin granskning, för att inte maximera sin egen njutning av whiskyen.

Försök och fel är det enda sättet att bestämma vilken metod som fungerar bäst för dig.

80 Bevis Whisky

Slutligen är whiskys med 80 bevis, till exempel Jack Daniels , noga avnjutna. En whisky på 40% ABV har redan skurits ner till denna styrka vid destilleriet och behöver inte behöva ytterligare vatten eller is.

Detta sagt, låt din egen gom vara den ultimata arbiteren av denna diskussion. Tveka inte att beställa Jack Daniels på klipporna i en restaurang eller bar om det är din favorit sätt att njuta av det.

Slutgiltiga tankar

Dessa är helt enkelt riktlinjer, inte regler. I slutändan är det som betyder mest, det som ger dig den mest njutning medan du dricker whiskyen efter eget val.

Experimentation är nyckeln till att förstå hur din individuella gom reagerar på olika whiskyer. Fortsätt, lägg till ett stänk vatten till en whisky som du brukar dricka snyggt, eller prova en whisky som du normalt dricker på klipporna snyggt och vid rumstemperatur.

Tänk på likheterna och skillnaderna i smakerna och slutligen välja vad som helst som bäst passar dig. Det är inte en hemsk upplevelse (det är inte som att vi ber dig att formulera kvadratiska ekvationer här). Det här är whisky trots allt, och du vet inte var din smak ligger, om du inte försöker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)