Bakad Tilapia Med Rostad Red Pepper Mayonnaise

En enkel blandning av örter och kryddor säsonger denna milda tilapia, och det får ännu mer smak från en välsmakande rostad rödpepparmajonnäs. Drizzle några av den läckra majonnäsblandningen över varje servering eller servera den på sidan för familj eller vänner att använda som de vill. Om du gillar lite värme, lägg till en bit av Sriracha sås, cayennepeppar eller varm sås till majonnäs.

Detta tillapia recept är snabbt och enkelt att förbereda och bakar på så lite som 15 minuter. Krydderierna och majonnäsblandningen ger de milda fiskfiléerna den smak som de behöver.

Använd rostade röda paprika från en burk eller gör din egen. Se tipsen nedan receptet på några sätt att steka paprika i hemmet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F. Låt en bakpanna med folie och spraya med spannmålspanna.
  2. Kombinera paprika, 1/4 teskedlökpulver, 1/4 tsk vitlökspulver, 1/4 tsk timjan, 1/4 tsk salt och peppar.
  3. Ordna tilapia på bakplåten; drizzle med en liten mängd smält smör eller spray lätt med smör smaksatt spruta och strö filt jämnt med kryddblandningen.
  4. Baka i 15 till 20 minuter, tills den kokas igenom och fisken flår lätt med en gaffel.
  1. Samtidigt kan du kombinera majonnäs, hackad rostad rödpeppar, citronsaft, bindestreck eller lök och vitlökspulver i en mixer (eller använd en nedsänkning eller stickblandare). Blanda tills slät. Tillsätt salt till smak och servera med fisken.

Hur man rostar Bell Peppers

Broiler Method: Värm kycklingen till hög värme och lina ett bakplåt med folie. Placera hela paprika på bakplåten (så många du vill). Smäll paprikorna i ca 7 till 10 minuter några inches från värmekällan och vrid flera gånger för att dra åt alla sidor. Ta omedelbart av de röda paprikorna till en skål. Täck skålen och låt pepparna stå i ca 15-25 minuter, eller tills det är tillräckligt coolt att hantera, kommer ångan att lossna skinnen. Skala paprika och använd i receptet.

Gasbrännare eller Grill: Vrid brännaren eller grillen (gas eller kol) på högt och lägg en hel peppar direkt på flamman. Använd tang, vrid det flera gånger tills alla sidor är förkollade.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 307
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 296 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)