Oriental-Style Lax i Puff Pastry Pasty

Lax är en så hälsosam fisk och så mångsidig i köket, de olika recepten för det är oändliga. Vad som gör den här härliga fisken så bra att laga med, det gifter sig vackert med så många smaker, och är särskilt bra med de här i den här orientaliska laxen.

En pasty är en sådan stor skål som den är underbar färsk från ugnen, men lika utmärkt serveras kall i en matlåda eller som ett handhållet mellanmål. Du kan göra dem plattformiga, som det är skenet här, smalare för små händer, eller större för att skära och skära stora bitar för dina gäster om du kastar en middagsfest. Det är verkligen upp till dig.

Använd laxbitar, eller om du inte kan köpa dem, använd sedan en filé. Se bara till att om du använder en filé, tar du bort huden och flakar fisken eller skär i små bitar innan du börjar receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Lossa försiktigt puffdekoret på en arbetsyta, dammad lätt med mjöl. Klipp 4 (5-tums diameter) cirklar. Sätt dessa i kylskåpet för att kyla medan du förbereder fyllningen.
 2. Placera laxbitarna i en skål, kontrollera noga för att det inte finns några ben.
 3. Krysta kalkens skall och pressa saften i en liten behållare och håll den åt sidan.
 4. Tillsätt limezest, Sumac, ingefära och 1 matsked av koriander till laxen. Blanda försiktigt utan att bryta upp laxen för mycket. Tillsätt 2 tesked limksaft, salt och peppar och rör om igen.
 1. Placera två cirklar av blöta bakverk på ett smurt bakplåt och borsta med slagen ägg.
 2. Dela laxblandningen mellan de två cirklarna och lämna en 1/2-tums gräns.
 3. Klipp ut en 1/4-tums cirkel i mitten av de två återstående bakverkskivorna och sträck försiktigt över fyllningen för att möta botten. Knippa kanterna med fingret och tummen för att försegla och skapa en dekorativ finish.
 4. Smäll pastierna tillbaka i kylskåpet för att kyla i 20 minuter.
 5. Förvärm ugnen till 400 F / 200 C.
 6. Ta bort pastierna från kylskåpet. Använd en kaffeske eller en liten trasa, häll en tesked gräddfil genom det centrala hålet i varje konditorivaror - om fyllningen blockerar hålet, lätta bort med en sked, så borsta varje pasta med generöst ägg.
 7. Koka i mitten av ugnen i 35 till 40 minuter, eller tills konditoren är uppblåst och guldbrun. Cremen kan bubbla lite och komma ur toppen av pastyen, men oroa dig inte.
 8. Blanda kvarvarande gräddfil med resterande koriander och lite limejuice till smak. Skydda med plastfolie och förvara i kylskåp tills det behövs.
 9. När pastionerna är kokta ska du ta bort dem från ugnen. De kan ätas varma med extra gräddfil och en skiva kalk, eller lämna kölden. (Se bara till att du följer riktlinjerna för kylning av rester , eftersom du inte vill göra dig sjuk av felaktig lagring.)

Obs: Pastiesna kan göras före tidpunkten tills de monteras för att sätta i kylskåpet för att kyla, men vid denna tidpunkt kan de frysas i stället för att avslutas senare.

En gång tinas. Fortsätt genom att lägga till grädden och laga mat enligt ovan.