Nutella Pastry Puffs Recept

Detta enkla recept på Nutella-konditorivaror är säkert att imponera. Gjord av blöta bakverk, hasselnöt-choklad spridning, och fler hasselnötter, kommer dessa nyligen gjorda bakverk vara slagen på din nästa frukost, brunch eller bash.

Om du vill gå till besväret kan du göra ditt eget blöta bakverk från början, men köpt fryst och tinat blöta bakverk fungerar bra och det tar så mycket mindre tid.

Anvisningarna nedan baserar sig på att använda Pepperidge Farms frusna puffdekor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F.
  2. Lätt mjöl en bräda eller bänkskiva och rulla lätt upp den tinade bakverkdegen till ungefär hälften av dess ursprungliga tjocklek.
  3. Pepperidge Farms frusna blöta bakverk kommer som två ark vikta i tredjedelar (som ett brev). En av tredjedelarna kan brytas av och skäras i halv för att bilda två bakverk medan de andra två tredjedelarna skärs vinkelrätt mot vikningen i fyra sektioner. Det gör att bitarna bildar en rektangulär rektangel på ca 3 tum vid 4 tum när de är vikta och bakade.
  1. På halvdelen av varje bit spreds ca 1 matsked Nutella eller annan chokladspridning, vilket ger en liten kant på alla sidor. Stänk 2 teskedar hasselnötter över Nutella, om du vill.
  2. I en separat skål, vispa ihop ett ägg med 1 matsked vatten tills det är väl blandat. Pensla den här äggtvätten på de tomma kanterna, lägg sedan den andra halvan av konditoriväxan över Nutella-sidan och använd fingrarna eller gaffeltänderna för att klämma fast.
  3. Pensla topparna i varje bakverk med äggtvätt och strö över granulatssockret ovanpå.
  4. Gör två slitsar med en skarp kniv genom det övre lagret av konditorivaror. Placera på kakan. Du kan också linja arket med pergamentpapper om du vill.
  5. Baka i ca 20 minuter, eller tills det är guldbrunt och puffat. Servera varma.

Fler sätt att använda Nutella och Puff Pastry

Se detta Nutella strudel recept för ett annat roligt sätt att servera samma ingredienser som i dessa individuella bakverk men i strudel form.

Om du gillar göspannkakor (som för croissanter och danska bakverk etc.), se dessa steg-för-steg-instruktioner för lätt dansk pastrydeg .

Känner du skillnaden?

Alla utom filo degen som nämns nedan kallas laminerad deg eftersom de består av många tunna lager av deg separerat av smör som produceras genom upprepad vikning och rullande. Men vilken är vilken?

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 330
Totalt fett 23 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 76 mg
Natrium 134 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)