Shopping för thailändska ingredienser

Medan du kanske har turen att bo nära en thailändsk mataffär, för att de flesta av oss handlar om thailändska ingredienser, betyder att du besöker vår lokala asiatiska marknad eller mataffär. Följ den här virtuella rundturen och få några värdefulla tips för att hjälpa dig att hitta allt du behöver för att laga äkta thailändsk mat .

Färskproduktsektion

Här kan du hitta grönsakerna i ditt recept. Eftersom namnen på artiklar troligtvis kommer att skrivas på kinesiska, måste du ha en mental bild av vad du letar efter.

Färsk frukt kan också hittas i detta avsnitt, inklusive limer, mango, ananas, papaya - både mogna och gröna och olika andra exotiska frukter . Observera att det ofta är bäst att köpa mangor här snarare än i en livsmedelsbutik om du vill uppnå en äkta smak; Även om du kanske betalar lite mer, hittar du smaken väl värt priset.

Shopping Tips # 1 : När du köper mango, leta efter gul hud och mango som är doftande när du håller dig i ansiktet. Köttet ska vara mjukt, men inte grumligt. Kom ihåg att mango fortsätter att mogna tills du äter dem. För att sakta ner processen kan de lagras säkert i kylskåpet tills det behövs.

Den färskvaror avsnittet kommer också att ge dig de färska örter som krävs i dina recept, som koriander och basilika.

Shopping Tips # 2: När du väljer basilika, leta efter lila, spetsiga löv för thailändsk helig basilika och rundade, ljusgröna löv för söt basilika.

Den tredje typen basilika, Citron Basil, är lätt identifierbar av sin lemony doft. Bara gnugga ett blad mellan fingrarna och du kommer att kunna skilja det.

En annan fräsch ört du hittar här är vitlök, och det kan finnas många typer att välja mellan. Leta efter lökar som fortfarande är tätt, och se till att klyftorna inte är för stora.

Ju mindre kryddnejlika är desto starkare smakar, varför de flesta thailändska kockar undviker vad som kallas Elephant Garlic (mycket stora kryddnejlika), eftersom dess mildhet lätt kan överskuggas av de andra kryddorna i någon thailändsk pasta eller sås .

Du hittar också färsk ingefära i produktionen, men du kanske inte kan hitta sin kusin, galangal . Kom ihåg att galangal ser nästan ut som ingefära, förutom att huden är vit (ofta med en gulaktig eller rödaktig nyans till den). Om du inte ser det i det här avsnittet i butiken, leta efter galangal i frysen (galangal säljs vanligen fritt i klara paket). Detsamma gäller för gurkmeja .

Citrongräs är lätt att känna igen genom sina långa, smala stjälkar och lemonsoft. Det kommer definitivt att hittas i färskvaruproduktionen bredvid grönsakerna och / eller färska örter.

Det finns några färska svampar tillgängliga här, men att köpa torkade är vanligtvis ett bättre värde och lika näringsrik (vissa hälsokostexperter säger att de är ännu näringsrika!).

Skalot och vårlök kan också hämtas i detta avsnitt.

Ofta kommer asiatiska butiker att hylla sina färskt nudlar i det här avsnittet. Kontrollera förfallodagen innan du köper, men som risnudlar är inte särskilt fria (mjuka) för länge.

Torrsubstans

När du går längs gångarna och gångarna av torra varor, ta in utbudet av produkter tillgängliga. Ofta kommer du att upptäcka mat som du aldrig skulle ha drömt om - det här kan vara ett roligt (och gott) sätt att uppleva asiatisk kultur på första hand.

Längs dessa gångar kommer du att kunna hitta följande thailändska ingredienser:

Förutom ingredienser kommer du förmodligen att hitta en gånggång eller två ägnas åt matlagningsverktyg, redskap, apparater och till och med rätter, tekannor och koppar.

Frysavsnitt

Några av de största kulinariska upptäckterna finns i frysfacket. Titta här för följande thailändska ingredienser:

Shopping Tips : Det rekommenderas att köpa frysta kaffir lime blad i stället för att torkas, eftersom de har mer smak och arom.

Bageriet

Många asiatiska butiker har ett nytt bakeri bifogat där du kan köpa ett snabbt mellanmål eller desserter / snacks att ta hem. Ta en liten stund för att sluta och ta en titt - lukten (och smaken) av dessa bakverk kommer att hålla dig tillbaka för mer.

Obs! Vanligtvis är dessa bakverk kinesiska i naturen, men ibland kan du hitta en thailändsk inspirerad efterrätt. Leta efter kakor eller efterrätter med klibbigt ris och kokosnöt som viktiga ingredienser, och du kommer vara på rätt väg.