Fakta om Thai Bird Eye Eye Chilies

Röda chili är en central ingrediens i thailändska köket, men thailändska kockar använder också gröna och gula chili, varav de tre kända färgerna av thailändsk curry: grön curry, röd curry och gul curry. Varje thailändsk maträtt görs vanligen med en viss chili, men du kan alltid enkelt ersätta röda chili, om du inte hittar grön eller gul. Peppar i alla storlekar och former finns i thailändsk matlagning, inklusive söta paprikor .

Thai Bird Eye Eye Chilies

Karaktäristiskt för den thailändska humorismen är den hetaste av dessa chilier kallad parkbarnstid, vilket bokstavligen betyder "musslösningar". De är också populärt känd som Fågelögs chili, eller Fågelpeppar, helt enkelt för att titta på en från stamänden kan verka som ett fågelns öga. När de är fullt mogna blir de röda. De är en mängd Capsicum frutescens och var ursprungligen chili som användes i Sriracha sås.

Substitutioner för thailändska chilies

Om du inte kan hitta färska fågelögonchilier torkas en bra ersättning chili flingor, som finns tillgängliga i alla kryddor i livsmedelsbutiken (även kallad krossad chili). Dessa är generellt gjorda av cayenne paprika. Du kanske kan hitta hela torkade cayenne paprika också. De är ungefär hälften så heta som Birds Eye chili, så ta hänsyn till det. De blandar med thailändska rätter på samma sätt som thailändska chilies.

Om du inte hittar krossad eller hel cayenne kan du använda puddingcayennepeppar för att krydda de flesta thailändska rätterna. Denna form av barn kan ge din mat en rödaktig färgning. Det är ofta önskvärt, till exempel om du lagar en thailändsk röd curry , till exempel.

Serrano paprika kan ersättas, men de är bara ungefär ett kvartal så varmt som thailändska paprika. De kan vara ett bra alternativ i thailändska rätter som kräver fräsch paprika.