Marockansk Bakad Fisk Tagine med potatis, morötter, tomater och paprika

Detta klassiska marockanska receptet är beredd genom att baka chermoula- marinerade hela fiskar med potatis, morötter, tomater och gröna paprika - resultatet är skönt, sultigt och gott. Servera direkt från bakfatet med marockanskt bröd för en komplett enrättmat.

Använd fast, vit fisk som havsabborre, röd snapper eller orange grovfisk. Var noga med att skära potatiserna och morötterna ganska tunna så att grönsakerna blir ömma när fisken är klar.

För kokkärlberedning i en traditionell tagine, se detta Fish Tagine Recept .

Serverar 6.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tvätta och torka fisken.

Blanda alla Chermoula ingredienser, tillsätt lite mer citronsaft eller vegetabilisk olja om det behövs för att tunna marinaden. Smak och justera kryddan så att chermoula är så salt, lemont och kryddig som du vill.

Boka lite mer än hälften av chermoula och använd den återstående chermoula för att marinera fisken, gnugga chermoula över utsidan av fisken och inuti kaviteten.

Täck fisken och lämna för att marinera medan du fortsätter med receptet. (Eller kyla fisken och lämna för att marinera åtminstone flera timmar eller till och med över natten. Ta fisken till rumstemperatur medan du fortsätter med receptet.)

Förvärm ugnen till 425 ° C (220 ° C). Lätt olja en bakfat med olivolja. Fördela morötterna över botten av skålen, korsa dem för att skapa en säng för potatis och fisk. Lägg i potatisskivorna i ett enda skikt och krydda dem med smak, salt, ingefära och peppar.

Placera fisken i bakfatet och ordna tomaterna på och runt fisken. Tunna den reserverade chermoula med 1/4 kopp vatten och flera matskedar olivolja och sked blandningen över fisken och grönsakerna. Tillsätt fisken med gröna peppar, citronskivor, chili peppar och oliver.

Täck fisken med aluminiumfolie och baka i 25 minuter. Ta bort folien och fortsätt att baka i ytterligare 20 till 30 minuter tills fisken och grönsakerna är ömma.

Om vätskorna i disken inte har minskat till en tjock sås under bakningen, vill du göra det på spisen. Häll försiktigt ut vätskorna i en kastrull och täck fisken för att hålla varmen. Minska vätskorna till en tjock sås över medelhög till medelhög värme och häll omedelbart tillbaka i bakfatet. Garnera med hackad persilja och servera.