Sally Lunn Tube Bröd Recept

Det tros av vissa att namnet Sally Lunn kommer från franska soleil et lune, vilket betyder "sol och mån". Andra tror att Sally Lunn var en bakare som bodde i England och gjorde dessa bröd till salu. Oavsett vilken historia som är sant, är Sally Lunn bröd ett gott, buttery bröd som traditionellt är tillverkat i en rund form. Detta recept ger brödet sin form genom att baka den i en 9-tums rörpanna. Sally Lunn-rörbröd har också en 3-timmars stigande tid för att hjälpa till att utveckla sin smörjiga smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ihop ägg, mjölk, smör, salt och socker i stor skål. Tillsätt varmt vatten och jäst. Rör om tills jäst är upplöst. Blanda i 4 koppar mjöl. Täck smeten med ren köksduk och låt sätta på varmt ställe i 1 timme.
  2. Rör ner degen och blanda i kvarvarande kopp mjöl. Smör 9 tums rörpanna och skrapa smeten jämt i rörpanelen. Täck rörpanelen och låt degen stiga på varmt ställe i 3 timmar eller tills det fördubblats.
  1. Baka vid 350 grader F i 45 minuter eller tills brödet är brunt på toppen och låter ihåligt när det tappas på. Servera bröd med smör medan det fortfarande är varmt.

Brödbakningstips

Vegan smör kan användas i stället för mjölksmör i detta recept.

Förvara jäst i en lufttät behållare och i kylskåp. Värme, fukt och luft dödar jäst och förhindrar att bröddeget stiger.

För att hålla bröd mjuk, förvara i en plastpåse.

Förvara mjöl ordentligt för att hålla det från att förstöra.

Brödmjöl har en högre mängd gluten än allsmält mjöl. Det innebär att bröd som är framställt med brödmjöl kommer att stiga högre än bröd med allmjölk. Du kan göra ditt eget brödmjöl genom att lägga 1-1 / 2 tesked gluten till varje kopp mjöl som du använder i ditt brödrecept.

Du kan använda vilken typ av mjölk som helst i detta recept: helmjölk, skummet, låg fetthalt etc. Mjölk kan också bytas ut med vatten och icke-fet mjölk .

Sojamjölk kan ersättas med mandelmjölk eller någon typ av mjölk.

Det finns en mjölk för att torka mjölkpulveromvandlingsbordet . Använd det för att räkna ut hur mycket torr mjölk som ska sättas till vattnet när du ersätter mjölken i receptet.

Ägg ersättning kan användas i stället för ägget.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 209 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)