Hur man fryser återstående äggulor

Använd detta trick när man fryser äggulor

Du har förmodligen varit i denna situation: Ditt recept kräver endast äggvita, så du fyller ditt kylskåp med en behållare med äggulor, men när du räknar ut vad du ska göra med dem, går de dåligt. Även om frysning av hela intakta ägg inte rekommenderas kan du frysa äggulor om du behandlar dem först - du kan inte bara kasta behållaren i frysen.

Hur man fryser äggulor

Äggulor tjocknar när de är frysta och tar en gelatinisk kvalitet.

Om du fryser äggulor som det blir de oanvändbara i recept. Tricket är att slå yolkarna tills de är smidiga och tillsätt, salt, socker eller majssirap innan du fryser dem. För fyra äggulor, tillsätt 1/8 tsk salt eller 1 1/2 tsk socker eller majssirap.

Märk behållaren eller blixtlådan med nummer eller äggulor, datumet och om du har lagt till salt eller sötningsmedel, vilket är viktigt att veta när du kan använda äggulorna för antingen en huvudrätt eller en efterrätt. Frys behållarna i upp till ett år.

Upptining av frusna äggulor

Tina behållaren av frysta äggulor över natten i kylskåp eller under kallt rinnande vatten. Använd äggulorna så fort de tinade. Ersätt 1 matsked tinas äggulor för 1 stor färsk äggula i ditt recept. Använd endast tinade frysta ägg i rätter som är grundligt kokta.

Äggula-bara recept

Det mager på okokta hela ägget