Thai Tamarind Chicken Stir Fry Recept

De flesta thailändska recept är en kombination av söt, sur och kryddig, och det här receptet är en del av denna härliga beskrivning, men du kan välja att göra maträtten mild (utan chili) och det blir fortfarande underbar och riksmakande. Stekt-stekt med gott om färskt shiitake-svamp (eller svampen efter eget val), denna härliga kycklingrätten kommer att tillfredsställa även de största aptiterna. Servera bara med ris och du har en komplett, näringsrik måltid som smakar som äkta thailändsk mat ska: fantastiskt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera skivad kyckling i en skål och häll över majsstärkelsen och sojasåsblandningen. Rör om att mätta kyckling med såsen. Ställ nära kaminen för att marinera medan du gör tamarindsås.
  2. Gör tamarind-friteringssås genom att blanda alla ingredienser tillsammans i en kopp. (Tamarindpastaen och sockret ska mer eller mindre lösas upp i lagret och fisksåsen . Om pastaen är mycket tjock kan du värma upp lagret för att lösa upp det.) Ställ också i närheten av spisen.
  1. Värm en wok eller stor stekpanna över hög eller medelhög värme. Dricks i olja, tillsätt sedan vitlök, galangal eller ingefära och kyckling (tillsammans med majsstärkelse / sojasås marinade).
  2. Rör om ca 2 till 3 minuter, eller tills kycklingen är ogenomskinlig när den skivas igenom. Lägg till en liten sherry (1 matsked åt gången) när du stekar, när panjen börjar bli torr.
  3. Tillsätt svampen, plus börja lägga tamarindsåsen 2 till 3 matsked åt gången. Fortsätt omrörning på detta sätt tills all sås har lagts till och kyckling och svampar kokas ca 4 till 5 minuter.
  4. Avlägsna från värme. Det är mycket viktigt att du smakprov och justera kryddorna. Vad du letar efter är en smak som liknar "söt och sur" - en trevlig smakfull smak. Du kan behöva lägga till upp till 1 msk fisksås (i stället för salt) och en annan matsked eller 2 socker för att ta den sura sidan av tamarindsmaken, som är mycket stark, men utmärkt en gång i balans med söta och salta smaker. Det här är en mycket individuell typ av preferens - om du gillar sur kan du inte behöva lägga till mer socker. Om skålen inte är kryddig nog för dig, lägg till lite mer färsk chili (eller chili sås ). Om det visar sig vara salt, lägg till en klämma av färsk kalk eller citronsaft. Observera att surhetsfaktorn också beror på hur tjock eller stark din tamarindpasta är.
  5. Servera med färsk basilika som ströts över och gott om thailändsk jasminris .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1776
Totalt fett 96 g
Mättat fett 28 g
Omättat fett 37 g
Kolesterol 558 mg
Natrium 1,778 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 3 g
Protein 181 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)