Lätt Thai Kokos Curry Chicken

Denna underbara smaksatta Thai Coconut Curry Chicken är snabb och lätt att göra med substitutionen av lime eller citronsaft för citrongräs, vilket skär prep-tiden i hälften. Låt inte avskaffas av listan över långa ingredienser - det här är helt enkelt för att jag föredrar att göra min egen pasta från början istället för att använda köpta currypasta, vilket gör en nyare, överlägsen smakande curry. Det här receptet innehåller potatis, en vanlig ingrediens i gurkagerier, men andra grönsaker kan också sättas enligt din önskning (courgetter och gröna bönor är två bra).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla "curry pasta" ingredienser i din matberedare eller mixer. Tillsätt 3-4 msk. av kokosmjölken för att hjälpa blanda ingredienser och blitz för att skapa en doftande thailändsk currypasta.
  2. Värm en wok eller en stekpanna över medelhög värme. Drizzle i oljan och virvla runt, tillsätt sedan currypastaen. Rörsteg 1 minut för att släppa doften, lägg sedan på kycklingbitarna. Vänd bitar till kappa, lägg sedan till lagret och kvarvarande kokosmjölk. Lägg också till potatis, limeblad eller vikblad och hela kumminfrö. Rör om och försiktigt koka.
  1. Täck och reducera värmen till medium-låg, försiktigt simmering 15 minuter. Rör ibland.
  2. Tillsätt tomaterna och rör om, fortsätt sedan tillagning ytterligare 15 minuter, eller tills kyckling har uppnått önskad ömhet.
  3. Medan curry kokar, förbereda pålägget. Placera strimlad kokos i en torr stekpanna över medelhög värme. Rör tills kokosnoten blir ljusgul brun. Överför till en skål och lägg åt sidan för att svalna.
  4. När kyckling och potatis är öm, ta bort från värme. Tillsätt 3/4 av den rostade kokosnoten och rör om. Smak-test karryen, tillsätt mer fisksås för mer salt / smak. Om du tycker det är för salt eller söt, lägg till mer kalk eller citronsaft. Lägg till mer chili för mer intensiv spiciness.
  5. Dela ut curry i skålar eller tallrikar. Toppa var och en med färsk basilika och en generös strö av den rostade kokosnoten. Servera med massor av ångad jasminris på sidan, ELLER min saffran-kokosnötris . NJUT AV!

För en Tjock Currysås: I en kopp, mäta helt enkelt 2 tsk. majsstärkelse i 3-4 msk. kallt vatten, omrörning för att lösa upp. Häll det här i den heta (färdiga) curryn under omrörning över medium värme tills såsen förtorkar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 825
Totalt fett 46 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 179 mg
Natrium 1,189 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 9 g
Protein 63 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)