Använd detta recept för att göra det bästa tvålagiga vita tårtan

En vit tårta är gjord med äggvita (inga äggulor), vilket ger kakan en vacker snövit färg. Jag föredrar vegetabilisk olja att förkorta eller smör för detta recept, eftersom det gör kakan fuktig, och vi förlorar lite fukt utan äggulor.

Viktigt tips: Om det har gått mer än sex månader sedan du köpte bakpulveret i ditt skafferi, byt ut det. Bakpulver förlorar sin kraft snabbt, och din tårta kommer inte att stiga ordentligt om den är för gammal. (Det samma gäller bakpulver , men det här vita kakareceptet råkar inte användas.)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Smör och mjöl två 9-tums kakor. Det kan hjälpa till att linja botten med en cirkel av pergamentpapper skuren för att passa pannan.
  3. Blanda i mjöl, socker, olja, bakpulver , salt, vanilj och halva mjölken i en stor mixskål och blanda tills den är blandad.
  4. Lägg nu äggvita och resten av mjölken och vispa tills allt är blandat. Häll smeten i dina beredda kokkärl och överför dem till ugnen.
  1. Baka i ca 30 minuter eller tills en tandpetare som sitter i mitten kommer ut rent, eller med en smula eller två påsatta. Du kan börja testa efter 27 minuter eftersom det är bättre att kontrollera för tidigt än att överbake.
  2. Kyl kakorna i 10 minuter i stekpannorna på ett trådstativ och lossa sedan kanterna genom att köra en kniv längs sidorna, vrid kakorna ut på stativet och kyla i minst en timme innan de fryser.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1530
Totalt fett 74 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 47 g
Kolesterol 46 mg
Natrium 1,715 mg
kolhydrater 201 g
Kostfiber 4 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)