Thai Grön Kokos Curry Chicken

Denna gröna Curry Chicken smakar som en grön curry ska - mycket aromatisk och spränger med smak. Det är en krämig grön curry som inte är lika hög i kalorier som några andra jag har försökt på grund av användningen av halv kokosmjölk och hälften avdunstat (ett knep jag lärde mig i Thailand). Innehåller massor av friska grönsaker för en utmärkt kycklingcurry du vill tjäna både familj och vänner. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

För min stegvisa Thai Green Curry Chicken-recept, se: Hur man gör Thai Green Curry Chicken.

För vegetarisk / Vegansk recept, se Vegetarisk Thai Green Curry.

  1. Placera gröna currypasta ingredienser i en matprocessor eller mixer och blitz för att skapa en doftande grön currypasta / sås (tillsätt mer kokosmjölk om det behövs för att blanda ingredienser). För att göra såsen till hands: Mince och rör alla såsingredienser tillsammans i en skål, ELLER använd en pestle & mortar för att masha torra ingredienser följt av flytande ingredienser. Avsätta.
  1. Placera en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lite olja och virvla runt, lägg sedan till din gröna currypasta. Rörsteg 1 minut för att släppa doften.
  2. Lägg till kycklingen. Rörsteg tills det är väl mättat med sås.
  3. Lägg till 1/2 kan förånga mjölk, plus kalkbladet (om det används). Rör om och reducera värmen till medelstora. Smaka kyckling 5-6 minuter.
  4. Tillsätt 1/3 till 1/2 kan kokosmjölk, plus gröna grönsaker (förutom basilika) och fortsätt simmera ytterligare 3-4 minuter.
  5. Tillsätt körsbärstomaterna och låt det simma 2-3 minuter. Undvik överkokning - du vill att tomaten ska hålla sin form och de gröna grönsakerna behåller en del av sin skarpa.
  6. Ta bort curry från värme och smak-testa den för salt och krydda. Om inte salt eller smakfull nog, lägg till ytterligare 1 msk. fisksås. Om det är för salt för din smak, lägg till en annan klämma av limejuice. Om det är för kryddigt, ELLER om du vill ha mer sås, lägg till vad som finns kvar i din burk kokosmjölk. Om du gillar det sötare, lägg till lite mer socker.
  7. Servera direkt ut ur wok, eller överför till en serveringsskål. Strö med den färsk basilikan (skiva större löv i strimlor). Skivad röd chili kan också användas som toppning, eller för att tillsätta mer krydda (som visat). Servera med massor av thailändsk jasminris , och Njut!

För en ljusare grön curry: Byt ut kycklinglager för den förångade mjölken. Lägg lite mer limejuice vid smakprovning (för att balansera saltheten), efter behov.