Thai Massaman Vegetarian Curry

Denna djupt smaksatta maträtt är ett vackert exempel på södra thailändsk matlagning, som använder sig av en bredare mängd kryddor och örter än de flesta thailändska curries . Det är den vegetariska motsvarigheten till Massaman kyckling och biff curry som är stark och robust, med varma kryddor. Arabiska handlare tog med sig dessa exotiska kryddor som hela kardemumma , kanel och muskotnöt till Thailand för flera århundraden sedan. Du hittar smakerna så underbara, och de grönsaker som är så tillfredsställande, det finns inget behov eller en önskan om kött. Och eftersom det finns bönor i denna maträtt, ger kombinationen av curry och ris ett komplett protein med alla aminosyror du behöver vara frisk och glad. Vegetabiliska curries blir allt populärare i Thailand nu när vegetariska och vegetariska restauranger sprider sig överallt. Det är ett underbart kök för veggieälskare!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en djup, medelstor kruk över hög värme. Drizzle i olja och tillsätt vitlök, galangal eller ingefära, lök och chili. Rörsteg 1 till 2 minuter.
  2. Lägg till lager, plus laurbladen, gurkmeja , kardemumma, kummin, kumminfrö, markkorjander, kryddnejlika och soja. För hela kardemummen, använd den plana sidan av en bred kniv för att krossa dem öppna (sätt pod under den platta sidan av kniven och kom ner hårt på den med din knytnäve). Lägg sedan till både skalet och fröna på currykotan.
  1. Tillsätt blomkål, pumpa, morot och kikärter. Koka upp och minska sedan värme till medium tills du får en bra simmering. Täck och simma 10 till 15 minuter, eller tills allt är kokt efter eget tycke.
  2. Tillsätt körsbärstomhalvor och låt i 5 minuter, eller tills det är mjukt.
  3. Minska värmen till låg och tillsätt 1/4 burk kokosmjölk. Smaksprövning för smak och saltighet, Börja med att lägga 1 matsked sojasås. Om mer behövs, tillsätt havsalt, smakprovning tills önskad smak uppnås. Om du är för kryddig, lägg till mer kokosmjölk.
  4. Topp med skivad grön lök och hackad färsk koriander eller basilika. Servera med thailändsk jasminris och njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 610
Totalt fett 27 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 878 mg
kolhydrater 77 g
Kostfiber 17 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)