Grillad räkor med citron Aioli

Detta recept är enkelt att förbereda, men alltid imponerande. Du kan sticka räkorna och göra den enkla citronen aioli före tid, vilket gör det till en utmärkt maträtt för utomhusunderhållning. Skålen gör en bra aptitretare samt huvudrätten.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Gör aioli : I en liten skål, vispa ihop majonnäs, dragon, vitlök, citronskal, citronsaft, cayenne och salt och peppar efter smak. Täck och kyla tills det behövs.

2. Grilla räkorna: I en medium skål, kombinera räkor, olivolja, paprika och salt. Koka ordentligt och sneda sedan räkorna på spettar (Obs! Om du använder bambusspett är det bäst att först suga spettar i några timmar i vatten så att de inte brinner på grillen).3. Förvärm en gasgrill till medelhög eller förbered en medelhett kolsbrand. Grilla räkorna i 2 till 3 minuter per sida, eller tills de bara kokas igenom. Servera räkorna med citron aioli på sidan.

Receptanmärkningar:

• Aioli är i grunden en hemlagad majonnäs, gjord med äggulor, olja, Dijon senap och vitlök, och har oändliga variationer. Denna version, gjord med citron och vitlök, är en fransk klassiker, men du kan smaka blandningen med någon typ av hackade färska örter, varm sås (som sriracha) och citrus än citron.

• Stor eller extra stor räkor är bäst för grillning, eftersom de är mindre benägna att torka ut. Använd jämn storlek räkor för jämn matlagning och dra inte dem för nära varandra på spett.

• Deveining liten räkor är valfri, men i större räkor är den svarta tarmvenen större och kan vara gritty, så den ska tas bort.

• Okokad räkor ska kylas omedelbart och ska kokas så snart som möjligt. Kokade räkor kan kylas upp till tre dagar. Kokad eller okokt räka kan frysas upp till 3 månader och tinas i kylskåpet.

• Räkorna graderas enligt räkningstorlek, vilket är bra att använda som mätare när man köper för konsekvent. För små räkor är räkningen 51 till 60 per pund. Större storlekar är märkta med en U före numret. Till exempel betyder U / 12 att det finns under 12 räkor i ett pund.

Recept redigerat av Kathy Kingsley

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 476
Totalt fett 32 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 318 mg
Natrium 1,088 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)