Snabb och lätt Curried kyckling med jordnötter och paprika (Vegan Alternativ)

Vi har alla dagar eller till och med perioder när vi har för mycket att göra tillsammans med extremt långa "att göra" listor. Tyvärr upptagen tider betyder att vi inte alltid kan göra de bästa matvalen, kanske väljer vi kör-eller ta ut menyer istället för en hemlagad måltid. Men det behöver inte vara så här. Med en liten planering kan vi lagra våra byxor full av friska ingredienser för att förbereda sunda och enkla måltider.

Så mycket som jag älskar att laga mat, vill jag inte alltid spendera timmar i köket. Curry är en av mina familjs favoritmåltider och det är lyckligtvis en måltid som kan förberedas relativt enkelt. Detta recept tog mig bara en halvtimme från början till början. Den är full av läckra och exotiska smaker och alla friska (obehandlade) ingredienser.

Om du älskar snabba , lätta, läckra och hälsosamma måltider är det här definitivt en tillägg till din receptrepertoar. Det är perfekt för vilken tid på året som helst när du behöver laga en hälsosam måltid utan att spendera för mycket tid i köket. Du kan också laga en sats av denna curry, låt svalna helt och frys sedan det senare. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Få riset igång innan du går vidare till kycklingen. Värm oljan, stek kycklingbitarna tills de är kokta hela vägen, ca 8 minuter. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, paprika på pannan och koka tills paprika börjar mjuka eller laga mat till önskad ömhetsmak. Töm av allt extra fett.

2. Stänk currypulver och cayenne i pannan, rör om tills det är väl kombinerat. Lägg sedan till jordnötter, sojasås, jordnötssmör och kycklingbuljong till pannan.

Rör om igen för att kombinera och fördela kryddor. Vrid värmen till medium låg, täck och låt dem simma i 10 minuter. Smak och justera kryddor om det behövs. Servera med ångat vitt ris.

GÖR DET VEGAN : Låt aldrig kycklingen ersättas med dina favoritgrönsaker (även en frusen grönsaksblandning kommer att fungera), byt ut kycklingbuljongen för en grönsak. Koka och servera samma som anvisningarna ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1243
Totalt fett 84 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 39 g
Kolesterol 279 mg
Natrium 862 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 8 g
Protein 104 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)