Thai Honey-Garlic Grillad Kyckling - Bäst någonsin!

Denna thailändska version av honung vitlök kyckling gör vanligt kycklingbröst eller lår till en fantastisk smakande måltid, plus det är lätt att göra. Här har jag grillat det, men det är lika underbart bakat i ugnen (båda metoderna ingår här). Gör en bra middag serverad tillsammans med ris eller över en sallad, eller vad du vill ha.

Det är marinaden som gör detta recept så bra - och du kan även använda samma marinaden för andra grillade eller bakade rätter, inklusive alla typer av fisk och skaldjur. Bra för att servera gäster också, eftersom såsen är mild nog även för barn och de med känsliga magar. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla marinade-ingredienser i en skål eller stor målarbägare, rör om med en gaffel eller visp för att lösa honung. Smaka på det, leta efter söt och surt, följt av salt / kryddig smak. Om du är så söt efter din smak, lägg till mer kalk eller citronsaft. Om inte kryddig nog, lägg till mer chili.

Grillningsinstruktioner:

  1. Lätt poäng ena sidan av kycklingbröst / lår för att ge mer smak till köttet. Häll över marinade, vrid bitarna i såsen för att mätta. Marinera minst 30 minuter, eller upp till 24 timmar i kylskåpet (täck om längre än 1 timme).
  1. Värm upp grillen / grillen, borsta grillytan med lite vegetabilisk olja för att hålla kycklingen sticker. Placera marinerade kycklingbitar över den heta grillen, borsta med rester marinade de första gången du vrider dem.
  2. Kycklingen är snyggt grillad när köttet är inaktivt och lätt kan skivas. Servera med thailändsk jasminris eller över en sallad. Om du vill ha en kryddor eller sidosås med denna maträtt, är Thai söt chili sås väldigt bra (hemlagad eller lagrad).

Bakgrundsinstruktioner:

  1. Ordna kyckling bitar direkt i din bakpanna och häll marinaden över, vänd bitarna upp och ner i marinaden. Ställ pan i kylskåp minst 30 minuter eller längre (upp till 24 timmar - täck om längre än 1 timme).
  2. Förvärm ugnen till 350 F. Vrid bitarna upp till höger och krydda varje bit med lite salt.
  3. Täck bakpannan med folie, "tält" över kycklingen för att undvika att röra på huden. Baka 30-40 minuter, ta sedan bort från ugnen och tillsätt lite vatten i och runt bitarna om panen torkar ut. Återgå till ugnen i totalt 1 timme. Ta bort folien och sätt tillbaka till ugnen i 10 minuter, eller tillräckligt lång för att göra huden gyllene. Servera med thailändsk jasminris eller potatis på sidan. (Tips: min man och jag gillar att skedla en del av såsen från pannan över vårt ris när vi äter, det är så bra.)
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1068
Totalt fett 58 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 340 mg
Natrium 2 040 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 1 g
Protein 108 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)