Pairing Wines med våra Favorit Mardi Gras Foods

Vita viner kommer att vara ditt bästa alternativ för det Cajun Spice

Mardi Gras, eller Fat Tuesday , är ett fantastiskt tillfälle för kockar att visa upp det bästa av Cajun-köket. Det är också en ursäkt för vinälskare att blanda och matcha favoritviner med de varma och kryddiga smakerna i den älskade Bayou-regionen.

En introduktion till vin för kryddiga Cajun-måltider

Cajun-köket är känt för att vara rik, buttery, kryddig och full av smak. När du letar efter viner för att komma fram till parningsutmaningen måste du välja noggrant.

Det är bäst att kringgå tunga rädder som är höga i tanniner som en Cabernet Sauvignon . Dessa kommer att smaka mer metalliskt och förstöra skinkens smaker. Istället väljer du viner som kommer att vara skarpa och svala och de som inte kommer att konkurrera med intensiteten i matens smaker.

Sammantaget kommer vita viner att vara de mest mångsidiga för de flesta Cajun-köket och Sauvignon Blanc är en av de bästa alternativen du kommer att komma över. Det betyder inte att röda är oroliga, men något som en Pinot Noir eller Shiraz kommer att vara ett mer lämpligt val.

Kommer du på Gumbo?

Det är svårt att motstå en sizzling skål med gumbo fylld med korv, räkor eller kyckling. Det är en Mardi Gras favorit och Louisianas signaturrätt. Det kan dock vara knepigt att hitta ett vin som inte motsäger all den smaken. Den stora nyheten är att det här är en Cajun-maträtt som kan hantera antingen ett rött eller vitt vin.

Vita viner är fortfarande den mest mångsidiga för ditt hemliga gumbo recept.

Du behöver ett mycket livligt vin som en stor Sauvignon Blanc för att göra det rättvisa och balansera värmen i den klassiska Cajun-soppen.

När det gäller röda viner väljer du en mångsidig Pinot Noir eller en snygg Shiraz . Båda dessa är vanligen låga i tanninstruktur . De har också en lättillgänglig gommen närvaro som kommer att upprätthålla och komplettera en kryddig gumbo.

Välja en Cajun Seafood Entree?

Om du försöker något skaldjur eller skaldjur som Cajun havskatt, räkor creole eller en kräftskiva, hålla med ett vitt vin . Detta kommer att erbjuda uppfriskning och vinerna upprätthåller en livlig komponent i sin struktur som kommer att stå upp till maten.

En sann Riesling eller Gewurztraminer kommer att fungera bra med alla Cajun skaldjur maträtt. Återigen kan du också vända dig till en Sauvignon Blanc, vilket är särskilt bekvämt om du tjänar gumbo också.

Vin för de söta kungskakorna

När det gäller sötsaker är den kända King Cake kungen av Mardi Gras . King Cakes är utsökta brioche-stilbröd med socker, färgstark frostning och ett brett utbud av fyllnadsalternativ. Trots alla dessa element finns det en stil med vin som kommer att fungera med alla King Cake recept.

Titta inte längre än ett lite sött mousserande vin . Stick med sec och demi-sec (som betyder söta) viner som spanska Cavas med någon av dessa beteckningar eller de ljuva Moscato d'Asti vinerna från Italien. Undvik mousserande vin som innehåller brut, eftersom det här är klassificeringen för torra mousserande viner .