Gaulettes franska belgiska vaffelkakor

Det här gallret receptet, även känt som gullets, är en favorit julgranskning i många samhällen med belgiska band. Som barn var ingen semester färdig förrän en satt i erforderligt armbågsfett för att röra resten av mjölet i den redan omöjliga styva degen. Resultatet? Heartwarmingly doftande, kryddiga vaffelkakor fulla av vanilj och tunga brunt socker noter. Gåsarna är bäst att ätas när de växer chewier och mer smakrika inom de första tre dagarna.

Kockens anteckning : De ser ganska snygga ut, men ingen särskild utrustning som är bortom en våffeljärn behövs. Ett belgiskt våffeljärn eller järnjärn kan användas också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd en mixer med medelhög hastighet, grädda smöret, brunt socker, ägg och smak extrakt tills blandningen är fluffig.
  2. Minska blandarens hastighet och rör om de torra ingredienserna tills degen är helt blandad ihop.
  3. Förvärm en fransk-belgisk våffeljärn över medelvärme. Placera en 1-tums bolldeig i varje sektion av förvärmt järn och baka över medietvärmebrännaren i cirka 45 sekunder på vardera sidan.
  1. Måsarna är färdiga när de blir guldbruna. Låt dem svalna helt på ett trådstativ.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 112
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 45 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)