Hemlagad Easy Thai Curry Powder Recipe

Currypulver är lättare att göra än du tror, ​​och smaken är så mycket bättre än butiksköpta pulver, som, om du inte har turen att hitta en organisk blandning, innehåller vanligtvis bulkingredienser samt konserveringsmedel (som du vann " t hittar du på paketet). Det här receptet visar hur du gör din egen så du kan vara säker på att det är nyprovning och hälsosam - och du kan anpassa spiciness av det enligt dina önskemål.

De flesta thailändska curries är gjorda av en kryddpasta i stället för currypulver, men det här är inte att säga thailändska kockar använder inte karrypulver-de gör det. Med ett currypulver i stället för en pasta betyder det att det är snabbt och enkelt att göra curry-många av vägarna i Thailand görs på detta sätt. Följande recept skapar en av de bästa currypulverna du någonsin kommer att försöka och gör för överlägsna provande karriärer eller curry-smaksatta rätter, såsom den här klassiska Curry chicken .

Vad du behöver

Hur man gör det

Om du använder hela kryddor

  1. Placera alla ingredienser i en torr stekpanna över medelhög värme. Rör kontinuerligt i 1 minut, eller tills panen är mycket het. Därefter reduceras värme till medium och fortsätt omröring 6 till 10 minuter. Detta kommer lätt att rosta kryddorna, lämna dem ännu mer doftande och välsmakande.
  2. Ta bort pannan från värme och spets kryddor i en skål för att svalna. Under tiden förbereda din kvarn. Om du använder en kaffekvarn måste du torka ut det mycket bra med en fuktig trasa eller pappershandduk för att ta bort alla spår av kaffe.
  1. Placera rostade kryddor i kvarnen och mala väl för att göra ditt currypulver.

Om du använder markkryddor

  1. Rör ihop alla markens kryddor, utesluta lakan löv tills du lagar din curry-och torka sedan dem alla tillsammans enligt instruktionerna när du använder hela kryddor.
  2. När du använder det här pulvret för curry, var noga med att lägga till 1 till 2 bladblad till din currykruka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 4
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)