Räkor Historia och Recept, Räkor och Grits, och Bubba Gump Räkor

Amerikanerna älskar sina räkor. USA skördar över 650 miljoner pund per år, mer än något annat land i världen. Ändå är det inte tillräckligt med räkor för att fylla våra räkor i USA. USA importerar ytterligare 200 miljoner pund per år. Räkor är inte bara väldigt näringsrika, det är de mest populära skaldjur i USA. Tack vare räkorodling är den tillgänglig för köp hos de flesta livsmedelsaffärer och året runt.

Det är en populär ingrediens i aptitretare, sallader, chowders och, naturligtvis, som huvudrätt.

Räkor historia

Ordet räkor kommer från medel-engelska shrimpen, vilket betyder "pygmy" eller en hänvisning till kräftdjuret själv. På 7-talet bestod räkor och andra skaldjur i huvuddelen av den kinesiska kosten, och gör fortfarande idag.

I 1280 kommenterade Marco Polo överflöd av skaldjur på kinesiska marknadsplatser, inklusive räkor. Skörd av räkor går tillbaka till 1700-talet, där Louisiana Bayou invånare använde seines upp till 2000 meter i omkrets för att skopa upp delikatessen. Mekaniserad räkning kom inte fram förrän efter 1917.

Bubba Gump Shrimp Company History

Räkor har varit populära i många årtionden i USA, men utgåvan av 1994-filmen "Forrest Gump" gav en helt ny kärlek till räkor med den fiktiva berättelsen av Bubba Gump Shrimp Company i filmen. Det inspirerade också en mycket populär matsal med samma namn som fortfarande är i affärer idag.

I filmen, Forrest Gump, spelade huvudrollen av Tom Hanks, befriended Private Benjamin Buford Blue, en karaktär som spelas av Michael T. (Mykelti) Williamson. "Bubba", som Williamsons karaktär var smeknamn, pratade om räkor genom sin vänskap i armén. Bubba dödades i kriget, men Forrest Gump bar på sitt arv genom att bli en räkning båt kapten.

Han misslyckades tills en mäktig storm, som lutnant Dan, spelade av Gary Sinise, utbröt den berömda linjen "Var i helvete är denna din gud". Efter stormen var "Jenny", Gumps båt, den enda räka båten kvar och han blev extremt framgångsrik.

Räkor och gris historia

När två till synes orelaterade matar klumpas ihop, som det är med räkor och grits, är det normalt att undra hur. Allt började med Muskogee indianer som använder majs på olika sätt för mat. När deras grits blandades med rikligheten av räkor i kuststäderna i södra stater i USA, som Georgia, Alabama, South Carolina, North Carolina och Louisiana, blev skålen en billig och lätt måltid att göra. Nu ses det på restaurangmenyer, i kokböcker och på familjebord över hela USA. Skålens mångsidighet har gjort det möjligt att ha sin egen festival och kokbok. Om du aldrig har provat räkor och grits för dig själv, prova detta Creole-Style Räkor och Grits Recept .

Mer om räkor och räkorrecept:

Val av räkor och lagring
Ska räkor utvecklas? FAQ
Vad är rockräka? FAQ
Receptberedningstips och tips
• Receptrecept

kokböcker

Bubba Gump Shrimp Co. Cookbook
Helt räkor
Den ultimata räkorboken
Fisk och skaldjur
Fler kakor