Vad är sjalot?

Kan skalottor användas som lök i recept?

Sjalot, även om de inte liknar dem, förvirras ofta med scallions. De är båda en typ av lök, men medan en skalle är lång och tunn med gröna löv och en vit spets, är sjaloten lökformad, med koppar, rödaktig eller grå hud. Det ser ganska ut som en liten, långsträckt lök, men har en mildare smak med en antydan vitlök.

Det är inte ofta att vi har schalottenlökar och inga lökar i vårt kök, men om så är fallet kan vi byta ut varandra?

Vad sägs om att använda lök i stället för sjalottar? Innan du ersätter ingredienser är det viktigt att förstå exakt vad en skalot är.

Anatomi av en Shallot

Från utsidan ser en skalot ut som en ojämn rödlök, men när du en gång skalar det kommer du att se att istället för ringar delas det i kryddnejlika som vitlök gör. Små skalotlökar har två till tre enskilda kryddnejlika och stora skallar kan ha upp till sex kryddnejlika. Varje klyftan är platt på ena sidan och avrundad på den andra.

I vissa recept är det svårt att avgöra om hela skalotlöket behövs eller om antalet räkningar i ingredienslistan avser antalet skalotsklyfter. I allmänhet, om receptet kräver 1 skalot, använd alla nötkött i den enda skalotlökan.

Smak av en Shallot

En medlem av alliumfamiljen, tillsammans med lök, vitlök, lökar, purjolök, purjolök och gräslök är sjalotten en av de mildaste i gruppen.

Smaken kan beskrivas som lite söt, med hints av vitlök. Eftersom det inte har samma smak som lök, är sjalot idealisk rå i sallad eller dressing, och kommer inte att överdriva mer känsliga rätter.

Byta Shallots för Lök (och Vice Versa)

Om du råkar ha schalottenlök i skafferi men ditt recept kräver lök, kan du ersätta den ena för den andra.

Denna omkopplare kommer att vara till nytta om du skär ett recept i hälften och inte bara vill använda en del av en lök. Den allmänna tumregeln är för varje lök, använd tre små skalor. Kom bara ihåg att smaken kommer att vara mildare och mindre "oniony".

Vad som kan hända oftare är att ditt recept kallar skallor, men du har bara lök. Tyvärr fungerar denna byte endast om skalotorna ska kokas - rålök smakar ingenting som rå skalot. Om du ersätter kokad skalot beräkna du ett likvärdigt förhållande, men tillsätt lite vitlök till mätningen av lök för att ge det leda till vitlök som finns i skalot.

Shallot / Scallion Confusion

Genom att titta på dem verkar det osannolikt att skalotter och skalser skulle vara förvirrade med varandra. Kanske beror det på att de båda är en typ av lök och börjar med bokstaven "s". Det kan också bero på att sjalonger kallas scallions i vissa delar av landet, särskilt i Louisiana. Tidiga franska bosättare hade sannolikt att ersätta gröna lökar för skalot, varför förvirringen.