Pan-rostad asparges

Få de skarpa, läckra bruna bitarna du hittar på grillad eller grillad sparris utan att behöva värma upp ugnen eller grillen. Pan-rostad asparges är smaklig, snabb och kunde inte bli enklare. En hetpanna, lite olja och ett tätt passande lock som håller sig i värmen och hjälper sparrisen att laga jämnt är allt du behöver (du behöver lite asparges också!). Förbättra den snyggt brunade, men gräsgröna sparrisen med en strö av storkornigt salt, fleur de sel eller något annat fint salt du har i skåpet.

Vill du höja det lite mer? Kolla in varianterna nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim sparrisen genom att antingen snappa eller peeling spjutorna. *
  2. Värm en stor stekpanna med ett tätt passande lock över medelhög värme. När det är varmt, lägg till oljan. Virvla oljan i pannan för att belägga den.
  3. Tillsätt den trimmade sparrisen i pannan. Det bör sizzle när det träffar den heta ytan. Täck det och laga, skaka pannan ibland tills sparrisen är brun och öm, 5 till 10 minuter.
  4. Stänk med salt och / eller citronsaft eller smak för smak. Servera varma eller varma.

variationer

Vill du gussy upp detta super enkla recept? Här är några idéer:

* För att snap sparris, håll ett spjut i båda ändar och böj spjutet tills det går sönder. det kommer att klämma fast vid den punkt där det blir woody. Att skalla sparrisen, trimma av eventuella torkade ändar, och använd en grönsakskalder för att skalla bottenhalvan av varje spjut. Snapping är snabbare; peeling ger mer ätbar sparris och mindre avfall, men tar definitivt mer tid. För mer detaljerade instruktioner, se Hur man skär Asparagus eller hur man skalar Aspargagus .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 27
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 75 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)