Thai Crab Salad med Creamy Coconut-Lime Dressing Recept

Skäm bort dina sinnen med denna läckra thailändska krabba sallad. Den här fantastiska sommarsallan är färsk och spännande för gommen och är vackert med ett kallt vitt vin eller en skarp lager med ett fullt spektrum av smaker och texturer. En enkel kokosmjölk dressing kastas med krabba kött och ett urval av grönsaker plus färska koriander och hackade jordnötter eller cashewnötter. Detta är ett mycket flexibelt krabbsalladrecept som smakar bra oavsett hur du förbereder det. Konserverad såväl som fruset beredd krabba kött fungerar lika bra som nyberedd krabba (konservburken användes för detta recept för enkel förberedelse).

Tips för att köpa krabba

Inte alla krabbor fångas lagligt eller på ett havsvänligt sätt . Kontrollera etiketten för att se varifrån krabben kommer från. Dungeness krabba från västkusten i Nordamerika, frusen snö och kungskrabba från Alaskas vatten och blå krabbor från den amerikanska östkusten är alla bra alternativ. Ett undantag är kungskrabba från europeiska vatten, där bestånden minskar. Om Ryssland eller Kina / Asien är ursprungslandet på ett paket med frusen kungskrabba, är det bäst att köpa något annat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Röra alla dressingredienser (kokosmjölk, limejuice, chiliflingor, socker och fisksås) tillsammans i en kopp. Smaksprövning för söttsyrabalans, tillsätter mer socker om det är för surt. Avsätta.
  2. Håll kålfirman på ett skärbräda, skära stora, runda skivor längs ena sidan så tunt som möjligt. När kålen faller till skärbräda, skiv den för att skapa tunna trådar. Placera i en salladsskål. Lägg till alla andra grönsaker, sätt hälften av den färska koriander ut .
  1. Tillsätt krabbekött till skålen. Ge omklädningen en annan omrörning och drizzle sedan. Kasta bra.
  2. Lägg till de flesta hackade nötterna och släng igen.
  3. Smaka på sallad. För en djupare, rikare eller saltare smak, lägg till mer fisksås. Om salat smakar för salt eller söt, lägg till mer limejuice. Mer chili kan läggas till för en spicier sallad.
  4. Del ut på tallrikar eller serveringskålar. Top med reserverade nötter och koriander, och servera omedelbart (vid rumstemperatur) eller sätt i kylskåpet och servera kallt senare.