Kokosolja Bananmuffins

Kokosolja är extremt populär idag. Dess hälsofördelar diskuteras definitivt, men för de som är laktosintoleranta är det en bra ingrediens för bakning eftersom det är mjölkfritt. Det är också hållbart, vilket innebär att du kan hålla den på hand i byxan under lång tid.

Jag är bara en stor fan av bananbröd i vilket vis som helst, och det här är min muffins kokosnötolja version. Den är förstärkt av en viss vetex, som ger fiber och lite protein.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Linje 16 muffinburkar med pappersfoder och spray dem med nonstick spray.
  2. Blanda bananerna i en liten skål. Slå i ägg med en gaffel och slå sedan i kokosnötoljan, honung och brunt socker. I ett annat medium blandar skålen mjöl, vetex, bakpulver, kanel och salt.
  3. Blanda bananerna i äggblandningen, blanda sedan i mjölblandningen tills den bara kombineras. Fyll de 16 muffin linersna med smeten och baka i 20 till 25 minuter.
  1. Kyl muffinsna i tennet på en trådställ i 10 minuter, vrid sedan ut muffinsna och sluta kyla dem upprätt på stativet.

Har du inte en muffinspanna? Baka den i en fläta fuktig bananbröd med kokosnötolja med detta recept !

Bananer är rika källor till fiber, kalium, vitamin C och magnesium. De är ett hälsosamt och gott mellanmål som också är bra för ditt hjärta, matsmältning, och kan till och med hjälpa till med viktminskning och måttliga blodsockernivåer efter måltider.

Redan ett bekvämt och barnvänligt mellanmål på egen hand finns det så många sätt att göra bananer till en del av ett gott mellanmål eller efterrätt. Om du undrar hur man använder dem mogna bananer på din räknare, gör dem till Ärligt det bästa bananbrödet , Bananbröd med min kanelögon , Bananbrödpudding, Bananmuffins med Cream Cheese Frosting, Bananbröd med Choklad och Kristalliserad ingefära, och choklad banan tårta. Eller till och med sätta dem i en smoothie !

Här är några saker att tänka på när du bakar med kokosnötolja enligt The Kitchn: "Eftersom det tål höga temperaturer, är kokosolja en bra ersättare för förkortning, smör, margarin eller vegetabilisk olja. Jag tycker att när jag baka med den, de resulterande muffinsna, sconesna eller kakorna har en speciell lätthet till dem och en något söt doft unik. "

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 183
Totalt fett 9 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 230 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)