Tempeh Stir Fry Med Bell Peppers In Teriyaki Sauce

Tempeh går bra i nästan alla grönsaker , och denna vegetariska och veganmempeh teriyaki rörs stek recept med lök och röda och gröna paprika är inget undantag. I detta enkla recept kokas tempeh i en lätt sötad teriyaki sås tillsammans med honung, vitlök och ingefära, och massor av traditionella stekgrönsaker, inklusive lök, röd paprika och grön paprika. Du kan också kasta i någon ananas, om du vill.

Detta tempeh teriyaki stir-fryrecept med paprika och ananas är både vegetarian och vegan . De flesta teriyaki sås märken är inte glutenfria, och vissa tempeh innehåller gluten. Om du behöver göra detta recept glutenfritt måste du se till att du har en glutenfri teriyaki-sås (Kikkoman-märket är en populär version) och kontrollera att du är 100% säker på att du har en glutenfri tempeh (kontrollera etiketten för att se till att den inte har tillsatt korn, som vissa gör, även om vissa korn är glutenfria ). Du måste också byta ut den vanliga sojasausen för en glutenfri ersättning, till exempel Nama Shoyu eller Tamari .

Se även: Fler vegetarisk stekpanna recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa ihop risäsken, sojasås, teriyaki eller hoisinsås, lönnsirap eller honung, vitlök och valfritt ingefärapulver i en liten skål. Avsätta.
  2. Värm en matsked olja i en stor stekpanna och lägg till tempeh. Värm i några minuter på varje sida tills det är lättbrunet. Om du har en non-stick skillet, kan du släppa ut oljan och bara steka tempeh lite för att ge det ett försprång.
  3. Tillsätt löken och grön och röd paprika och värm i en minut eller två, tillsätt sedan riseväsken blandningen, omrör för att täcka tempeh och grönsaker väl. Värm tills grönsakerna är bara ömma, ca 3 minuter, lägg sedan i ananas och värm i ytterligare en minut eller två, rör om ofta.
  1. Servera din teriyaki tempeh och grönsaker över ris, nudlar, quinoa eller annan helkorn och garnera med sesamfrön för lite extra konsistens och presentation.

Om du har bråttom att äta middag på bordet, servera du denna tempeh teriyaki tillsammans med omedelbart ris eller ovanpå snabbkokande risnudlar istället för ris eller quinoa. Couscous är ett annat alternativ som är väldigt snabbt att laga mat.

Se även:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 317
Totalt fett 15 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,133 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)